r
Nosalty Logó

Sokhagymás-sajtos lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ammerländer
Sokhagymás-sajtos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    156.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5626.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1694 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    2690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    327 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4116 micro
Összesen 2258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 216 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kitekerjük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A széleitől 1-1.5cm távolságra keretszerűen bevágjuk, de csak annyira, hogy ne vágjuk át a tésztát. Ez azért szükséges, mert a keretre nem rakunk tölteléket, így az szépen fel fog puffadni, így peremet képezve a lepénynek.
  2. A levelestésztát meglocsoljuk olívaolajjal, amit ecsettel aztán egyenletesen elkenünk a felületén (a peremén is). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk aprított snidlinggel, majd ráfektetjük a fokhagymás sajtszeleteket.
  3. A póréhagymát megtisztítjuk, majd egyenlő szélességű korongokra vágjuk. A sajtokra ráfektetjük a pórékorongokat, így befedve az egész lepényt.
  4. A hagyma tetejét meglocsoljuk olívaolajjal és ízlés szerint még fűszerezzük, majd ráreszeljük az edami sajtot. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  5. A kész lepényt megszórjuk újhagymazölddel és pirított hagymával, majd négyzetekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 525
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 28.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi előételek

Receptjellemzők

Sokhagymás-sajtos lepény
Ammerländer 19 recept

Egy pofonegyszerű, ám annál pofásabb hagymás-sajtos lepényt hoztunk nektek, amit pillanatok alatt elkészíthettek, így remek utolsó pillanatos vendégváró vagy előétel lehet belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...