r
Nosalty Logó

Cukkinis-sajtos pite

A kis gasztronauta
Cukkinis-sajtos pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

543
Kalória
18.2g
Fehérje
35.2g
Szénhidrát
36.9g
Zsír
108.2g
Víz
175.2g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5721.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    2649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    649.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5721 micro
Összesen 3255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

  1. A finomlisztet (szitálva) és a teljes kiőrlésű lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és hideg vajat. A vajat tegyük 10-15 percre a fagyasztóba, és nagy lyukú reszelőn reszeljük a liszthez, így sokkal könnyebb lesz őket összedolgozni.
  2. Hozzáadjuk a felvert tojást és annyi hideg vizet, hogy a tésztánk összeálljon. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj a kéz melegétől ne olvadjon meg, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe 1/2-1 órára.
  3. A cukkinit alaposan mossuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. A tojásokat keverjük habosra, és adjuk hozzá a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót. A sajtokat reszeljük le. A sajtokat közvetlenül a reszelés előtt vegyük ki a hűtőből, ilyenkor sokkal könnyebb őket lereszelni.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, és helyezzük egy kivajazott piteformába. Villával szurkáljuk meg a tésztát, és süssük előmelegített sütőben 10 percig. Vakon is süthetjük, de nekem a szurkálós módszer is működött.
  5. 10 perc elteltével vegyük ki a sütőből, és legyezőformába helyezzük rá a cukkiniket, majd öntsük rá a tejszínes- tojásos öntetet, és halmozzuk rá a kétféle sajtot. A tetejét díszíthetjük paradicsom- és cukkinikarikákkal.
  6. Süssük további 40 percig, míg a sajt szép aranybarnára pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon szeretjük a cukkinit minden formában, most éppen így fogyasztottuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...