Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-mézes húsos pite

Hagymás-mézes húsos pite
Hagymás-mézes húsos pite
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 70 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kissé stresszes munka nap után, úgy gondoltam, készítek valami finomat, a főzés rám nyugtatólag hat. Így vettem hazafelé 1 kg sertéscombot, hogy valami szaftos húst összedobok belőle vacsira. Később érkezett pár vendég, így az adag kissé karcsúnak tűnt, így valami kiadósra volt szükség. Leveles tészta mindig akad a fagyasztóban, így nem volt kérdés, ebből valami tésztás lesz. Mivel a hús végig fedő alatt párolódik, így súlyban nem sok veszteség keletkezik. Egy kis szelet is rendkívül laktató.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tálalás tzatziki salátával, esetleg görög salátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csíkokra vágott vöröshagymát és az apró kockára vágott húst olívaolajon addig pirítjuk, amíg a hagyma üvegessé nem válik. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és apróra vágott fokhagymát.
  3. Majd fedő alatt pároljuk tovább. Amikor a hús és a zöldségek levet engedtek, hozzáadjuk a petrezselymet, a majoránnát és a mézet.
  4. Kb. 1 óra főzés után kiveszünk egy félbögrényi levet, amit a tejföllel és liszttel csomómentesre keverünk, majd visszaöntjük a húsra, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután félretesszük, és hűlni hagyjuk.
  5. Amikor hús kissé meghűlt, kivajazunk egy magasabb oldalú tepsit, és a leveles tészta felét addig nyúltjuk, amíg az be nem fedi az edényünk alját és az oldalát is.
  6. Beleöntjük a húsos masszát, majd a tetejét lefedjük a tészta másik felével, a két tészta találkozását szépen eldolgozzuk, és a felső tésztára egy olló segítségével apró lyukakat csípünk, majd megkenjük egy tojással.
  7. 160 fokon aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 676
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jonas konyhája

Mióta szakács: 2015.03.01.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos leveles pite, sertéshúsos pite leveles tésztával, húsos zöldséges pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ngbriell
ngbriell / ngbriell Thu, 2016-02-04 11:18

Köszi a receptet, nekünk is nagyon ízlett. Egy apró észrevétel, szerintem kell a pároláshoz folyadék alá, nekem alig eresztett levet a hús, ha otthagyom párolódni fedő alatt folyadék nélkül, szénné ég :)

Nensy
Nensy Mon, 2015-06-08 12:31

Ez nagyon finom lett. Biztos, hogy máskor elkészítem. Viszont, lehet, hogy a kép csalóka, de nekem közel sem lett ilyen magas. Egyetlen egy baja van, hogy nem túl kiadós. Legközelebb kicsit többett csinálok a raguból. De köszönjük, próbálja ki mindenki.

490
vöröshagyma 2 nagy db
olívaolaj 3 ek
sertéscomb 1 kg
kápia paprika 1 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
petrezselyem 4 szál
majoranna 1 kk
méz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 2 púpozott ek
szárított natúr zöldségkeverék 1 dkg
leveles tészta 1 csomag