r
Nosalty Logó

Hagymás kenyérlepény

NS
Hagymás kenyérlepény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

645
Kalória
20.9g
Fehérje
70.2g
Szénhidrát
32.1g
Zsír
153.1g
Víz
100.7g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6554.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1662 mg
  • Nátrium
    3420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    280.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    612.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 2573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos vízben.
  2. A háromféle lisztet összekeverjük a kölespehellyel és a sóval. Ehhez hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, az olívaolajat, és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tésztát jól összedolgozzuk. (Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá egy kis vizet, ha túl lágy, akkor egy kis lisztet.) Majd letakarva kelesztjük 30-40 percig.
  4. Amíg kel a tészta, a felkockázott szalonnát egy serpenyőben pár perc alatt kissé megpirítjuk, a zsírjából tetszés szerinti mennyiséget keverünk a joghurthoz.
  5. A vöröshagymát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket és a zöldpaprikát felszeleteljük, valamint lereszeljük a sajtot.
  6. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd kézzel kilapogatjuk egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsiben. A tetejét megkenjük a zsírral elkevert joghurttal, meghintjük feketeborssal, rászórjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát, majd a sült szalonnakockákat.
  7. Végül rádobjuk a rozmaringleveleket, és megszórjuk a lepényt reszelt sajttal.
  8. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd kissé lejjebb véve a hőfokot, kb. 180 fokon addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz. (Még forrón felvágva enyhén sületlen hatást kelthet a tészta, ez a barnalisztek miatt van. Kis hűlés után már nem észlelünk ilyen jelenséget.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x45

A karácsonyi bejglisütésből maradt élesztőt akartam felhasználni, így született az itthon lévő dolgokból ez a kis nyalánkság.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...