Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás kenyérlepény

Hagymás kenyérlepény
Hagymás kenyérlepény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi bejglisütésből maradt élesztőt akartam felhasználni, így született az itthon lévő dolgokból ez a kis nyalánkság.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Egy könnyű kis Irsai Olivér vagy Királyleányka jól csúszik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos vízben.
  2. A háromféle lisztet összekeverjük a kölespehellyel és a sóval. Ehhez hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, az olívaolajat, és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tésztát jól összedolgozzuk. (Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá egy kis vizet, ha túl lágy, akkor egy kis lisztet.) Majd letakarva kelesztjük 30-40 percig.
  4. Amíg kel a tészta, a felkockázott szalonnát egy serpenyőben pár perc alatt kissé megpirítjuk, a zsírjából tetszés szerinti mennyiséget keverünk a joghurthoz.
  5. A vöröshagymát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket és a zöldpaprikát felszeleteljük, valamint lereszeljük a sajtot.
  6. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd kézzel kilapogatjuk egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsiben. A tetejét megkenjük a zsírral elkevert joghurttal, meghintjük feketeborssal, rászórjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát, majd a sült szalonnakockákat.
  7. Végül rádobjuk a rozmaringleveleket, és megszórjuk a lepényt reszelt sajttal.
  8. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd kissé lejjebb véve a hőfokot, kb. 180 fokon addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz. (Még forrón felvágva enyhén sületlen hatást kelthet a tészta, ez a barnalisztek miatt van. Kis hűlés után már nem észlelünk ilyen jelenséget.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x45 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 255
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

chihiro

Mióta szakács: 2011.12.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, szüret, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozmaringos lepény, szalonnás sajtos lepény, hagymás szalonnás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

645
finomliszt 5 púpozott ek
teljes kiőrlésű liszt 5 púpozott ek
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 5 púpozott ek
tönkölybúzapehely 5 ek
1 tk
tojás 1 db
joghurt 2 ek
olívaolaj 2 ek
élesztő 4 dkg
víz 1.5 dl
cukor 0.5 ek
mangalica szalonna 10 dkg
joghurt 3 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
zöldpaprika 1 közepes db
fekete bors 0 ízlés szerint
rozmaring 2 szál
sajt 10 dkg