Nosalty Logó

Schiacciata Glaser konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Schiacciata Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 431 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1722 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 254 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 431 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3476.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    2737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1722 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy keverőtálba szitáljuk össze a lisztet és a sot, majd csináljunk egy mélyedést a közepébe.
  2. Keverjük krémesre az élesztőt a víz felével. Öntsük a liszt közepébe a maradék vízzel és olajjal együtt, és dagasszuk lágy tésztává. Borítsuk lisztezett felületre, és gyúrjuk 10 percig, amíg a tészta egyenletes és rugalmas lesz.
  3. Tegyük enyhén kiolajozott tálba, fedjük be enyhén megolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 1 órát, illetve amíg duplájára nem nő.
  4. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett munkalapra, és könnyedén gyúrjuk át. Nyújtsuk ki 30x20 cm-es téglalapra, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejét kevés olívaolajjal, és fedjük le beolajozott frissentartó fóliával.
  5. Meleg helyen hagyjuk kelni kb. 20 percig, majd megkenjük a maradék olajjal, szurkáljuk meg az egész felületet egy villával, és szórjuk meg a rozmaringgal és a sóval. Meleg helyen hagyjuk kelni még 15 percig.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, illetve amíg megpirul. Hagyjuk kicsit hűlni. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2148
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 14.

Receptkategóriák

Az olasz pizzalepényeknek ezt a toszkániai változatát különböző vastagságúra nyújthatjuk, hogy ropogós vagy puha jelleget kölcsönözzünk neki.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek