r
Nosalty Logó

Hagymás csirkemáj fűszeres tejfölben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Hagymás csirkemáj fűszeres tejfölben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 324 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1297 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    756 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4149 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 324 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3454.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1748 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    893 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16686 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3025 micro
  • Kolin:
    1031 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16595 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 1297 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, leöblítjük, lecsepegtetjük, és egy sütőtálba tesszük.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A vöröshagymát félbevágjuk, majd fél centisre szeleteljük. A paprikát szintén fél centis karikákra vágjuk. A fokhagymát a lehető legvékonyabbra szeljük.
  3. A friss fűszereket megmossuk, leszárítjuk, majd finomra vágjuk.
  4. Egy kis tálban összekeverjük a tejfölt, mustárt, olajat, majd hozzáadjuk a fűszereket.
  5. A zöldségeket és a mártást is a májhoz adjuk, és alaposan összekeverjük, hogy a mártás mindent szépen befedjen.
  6. A tálat letakarjuk alufóliával, majd betesszük a sütőbe.
  7. Lefedve kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve, addig pirítjuk, míg szép színe lesz (vigyázzunk, hogy a máj ne száradjon ki).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 31631
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Ajánló

Párolt zöldborsós rizzsel, vagy burgonyapürével is nagyon finom.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt az ételt Juci (strawberry) Fűszeres mustáros csirkemája ihlette... köszönet az alapötletért. :) Mintha már említettem volna, hogy a hagymát és a tejfölt is nagyon szeretjük, így egyenes út vezetett ahhoz, hogy a fent említett remek receptet egy kicsit felturbózzam ezekkel a hozzávalókkal. Tálaláskor sózhatjuk, ha kell. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon köszi a receptet! Ez valami fantasztikusan finom lett! Barátn?mmel ketten csináltuk, gondoltuk, hogy jó lesz, már csak a hozzávalókból is, de a végeredmény felülmúlta a várakozásunkat... :) Ajánlom mindenkinek!

Ági78

Szia! :) Nagyon szívesen! Én pedig azt köszönöm, hogy megírtad, mennyire ízlett. Igazán kedves T?led (t?letek)! További jó sütés-f?zést! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Szia Ági! Gondoltam, bekukkantok már hozzád. :-) És milyen érdekes, épp nemrég csináltam tejfölös csirkemájat paprikásan, jó sok hagymával. Eszméletlenül finom lett, szóval egyetértek a recepteddel. :-) A tiéd is nagyon klassz lehet. Egyébként én is megcsináltam anno azt a mustáros májat, de nekem nem jött be, pedig szeretem a mustárt. Remélem, jól telik a nyarad! Holnaptól már jönk az enyhülés. Puszillak: Gabi

Ági78

Szia Gabi! :D De jó! Egy rugóra jár az agyunk! Biztos a Tiéd is nagyon finom lett! Jó sok hagymával...mert hát úgy az igazi. Már mi is nagyon vártuk az enyhülést. Egészen "feléled" az ember az után a tikkasztó meleg után egy kis h?sít? szélt?l. Most még a dolgos hétköznapok telnek, de majd szakítunk id?t pihenésre is. Remélem Neked is jól telik a nyár! Pihenj sokat! Sok puszi: Ági :)

Törölt felhasználó

Tetszik nekem ez a recept, Kedves Ágnes, a májat - legyen bár állítólag a legegészségtelenebb sütni-f?zni való - nagyon szeretem, minden formában: natúr máj, rántott máj, dinsztelt máj stb... Elkészítése is pofon egyszer?, pár perc, és kész! Épp ezért nem értem: A tálat letakarjuk alufóliával, majd betesszük a süt?be. Lefedve kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve, addig pirítjuk, míg szép színe lesz Ennyi id? alatt a máj megkeményedik, összeszárad, vagy magyarán: sz.... ég. (szénné...) Pelle Józsefné: F?z?iskola c. remek könyvecskéjében a máj sütési ideje (el?melegített, azaz forró süt?ben) 4-5 perc! Mecsoda kölönbség!

Ági78

Kedves peterapo! Örülök, hogy ilyen sokan vagyunk, akik ennyire szeretjük a májat. Az elkészítése ennek az ételnek is olyan, mint szinte mindegyiknek, aki gondolja, módosítsa, változtassa, hisz ez benne a szép. :) Biztos úgy van, ahogy Pelle Józsefné (én is nagyon szeretem a könyveit) írja a fent említett remekm?ben, hogy el?melegített, forró süt?ben 4-5 perc a máj sütési ideje. Valóban nagy az id?beni különbség, de azt is vegyük figyelembe, hogy itt nem csak a májat sütjük, van mellette jó sok zöldség, a tejfölös szószról nem is beszélve és nem utolsó sorban, én sehol nem írtam, hogy a süt?t el? kell melegíteni, vagyis kell id? ahhoz is, hogy a süt? a megfelel? h?mérsékletre melegedjék. Lefedve pedig a máj inkább párolódik, mint sül a bent maradó nedvességt?l. :) Én egy akkora süt?tálat használtam, amibe a máj két rétegben fért el zöldségest?l. Biztos ez is befolyásolta a sütési id?t. Azért remélem egyszer majd kipróbálja a receptet. Üdv: Ági

Törölt felhasználó

sajnos ez tipikus szocizalista örökség, - f?leg vidéken,- hogy jól meg kell f?zni-sütni mindent. Ezért f?zi órákig a csirkepörköltet majdnem mindenki pl jellemz?en 60 év fölött, ezért sütik órán keresztül a májat is, nehogy nyers maradjon. S lám tényleg nem lesz nyers.

monik011

Szeretném megkérdezni, hogy sózni mikor kell? Esetleg nem kell bele?

Ági78

Kedves monik001! Én nem sóztam, mert a mustártól elég sós lett. Esetleg fogyasztáskor mindenki sózhatja kedve és ízlése szerint! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Fekete Szép Ágnes, szépen megmagyarázta a megmagyarázhatatlant, hogy miért is kell egy órát sütni a májat. Ezért is marad mindig a legvégére a máj. Javítani úgy lehetne csak ezen a recepten, ha az utolsó percekben kerül csak mindennek a tetejére a máj. Bár ez így is eléggé elcseszett recept, de biztosan sokan hálálkodnak majd érte.

Ági78

:) Kedves pal.tengericki! Köszönöm az elmés hozzászólást... Nem hiszem, hogy bármivel kiérdemeltem volna ezt a fajta pökhendi hangnemet. Ha nem tetszik a recept, nem kötelez? elkészíteni. Nem értem, de talán jobb is... Önnek ez biztosan jól esik, hogy ismeretlenül mást sérteget, illetve azokat, akiknek ez a recept esetleg tetszik. Azt hiszem az ? nevükben is írhatom, hogy: Kedves egészségére!

Törölt felhasználó

Fekete-Szép Ágnes, Bocsánatáért esedezem, hogy nem ömlengtem és ájuldoztam a receptjét?l, - kimondottan jószándékkal szóltam hozzá. Nekem eszem ágában sincs elkészíteni ezt az ételt, csak volt egy véleményem, hogy mi a hiba a receptben (túl sokáig sütött máj). Bocsánatáért esedezem, hogy a szomorú valósággal Önt szembesítettem, megbántottam és megsértettem, nem állt szándékomban. Viszont van egy örök igazság. Csinos n?ket tilos a konyhába engedni.

Törölt felhasználó

Korántsem olyan "elcseszett" ez a recept, Kedves "pal.tengericki", mint gondolnád. Els? nekifutásra megcsináltam római tálban, (fél óra süt?ben) - az ízkavalkád leny?gözött. Oly annyira, hogy ma ismét megcsinálom, máj helyett csirkeszárnyakkal, az öntetbe azért belekeverek 3 ev?kanálnyi ken?májast. (Az eredményr?l majd beszámolok. A recept tetszési indexe nálam megközelíti az ínyenc göngyölt hús receptjét.) Üdv.! peterapo (amat?r)

Törölt felhasználó

szerintem legközelebb próbáljad ki csirkeszárny helyett mondjuk csirkelábbal, vagy csirkefejjel, -azzal is biztosan finom lesz számodra.

dszandi73

Nem gondolom, hogy szükséges ebben a stílusban megnyilvánulni. Ha valami nem tetszik, nem ízlik, akkor második alkalommal legfeljebb nem szoktam elkészíteni, de egy normális ember nem ócsárol így másokat. Az ízlés olyan dolog, amir?l nincs értelme vitatkozni! "Szil-szál, szalmaszál, merre jár a Pál?" Ha a rövid id? alatt készült ételeket kedveli, undoksággal megspékelve, egyen Gordon Ramsay konyhájában:)))

agidee

Köszi az ötletet, tényleg finom, még a 2 éves kislányom is szívesen ette. :) A sütési id? is rendben van, akárki akármit mond. Jókora jénai kellett ehhez, sok a folyadék is, pár perc alatt át se melegedne az egész. Kiszáradni ugyanezért nem fog.

Ági78

Kedves agi_d! Ó! De nagyon örülök, hogy kipróbáltad és a pöttöm lánykának is ízlett! :) Nagyon szépen köszönöm a pozitív visszajelzést. Igazán, nagyon jólesett! Üdv: Ági

Ági78

Kedves "peterapo"! De jó; nagyon örülök, hogy ízlett az étel! Igazán kedves, hogy megírtad. A csirkeszárnyas ötlet szuper, biztos, hogy kipróbálom! Üdv: Ági

dszandi73

Elkészítettem, és nagyon fincsi volt. Nem sajnáltam bel?le még egy kis paradicsomot, így egy kicsit "lecsós" lett. Köszi a receptet:)

Ági78

Szia dszandi73! Szívesen! Nagyon örülök, hogy ízlett! Köszönöm szépen a kedves visszajelzést és hozzászólást! :) Biztosan finom volt paradicsommal; nagyon jó ötlet! Üdv: Ági

Zoli

Kedves Mindenki ! Ilyet még nem pipáltam ezeken az oldalakon! Egy recepten összeveszni, ez mindennek a teteje. Tengerecki uramnak üzenem, hogy kár ezt a szép mesenevet ilyen bárdolatlan stílusban használni. Fel kéne rakni a saját receptjeidet, aztán várni a véleményeket. Addig coki! Péter apónak teljesen igaza van a pataki - római tállal , így párolódik meg teljesen. A fóliával letakarás az eredeti receptben, szintén a párolást segíti el?, de én sem sütném utána már. Igaz, Ági receptjét még nem próbáltam ki, ezért itt az ideje. A sütésre viszont nagyon odafigyelek. Zoli

Zoli

Minden Károgónak ! Elkészítettem a recept alapján az eledelt. Nagyon finom lett. Annyit változtattam rajta, hogy a kis pohár tejföl helyett nagyot használtam és a mustárt is megpótoltam egy ev?kanállal. Rozsdamentes tepsit használtam alufóliázva. Közepes lángon egy óra hosszat pároltam és a fóliát levéve még húsz percig sütöttem. A mártás a mennyiség növelése miatt ellepte a májat és így nem égett meg, nem száradt ki. Viszont így lett igazán cs?ben sült. Magam sem hittem el, hogy m?ködik. A pataki - római tálas megoldásban teljesen biztos voltam, de ebben nem. Tanulság : El?ször próbáld ki a receptet és azután huhogj, ha igazad volt! Ezennel az ügyet lezártnak tekintem. Zoli

Ági78

Kedves Zoli! Igazán örülök, hogy kipróbálta a receptet és megírta tapasztalatát! Köszönöm. :) Békés, boldog ünnepeket kívánok! Üdv: Ági

nagyleila

Szia Ági! Ennyi vita után muszáj kipróbálnom ezt a receptet :) (pláne, hogy a májat imádom :)) El?tte szeretném megkérdezni, hogy a végén ugyanúgy 180 fokon hagyod a süt?t, mint mikor párolod? Illetve egyben hagyod a májat? Már 100 éve sütök-f?zök, na jó nem igaz, csak 20 :), de azért a teljesen új recepteknél jobb szeretem, ha nem a saját fejem után megyek. Köszönöm! Kellemes hétvégét!

Ági78

Szia! Örülök, hogy megtetszett a recept és kipróbálva remélem ízleni fog! Igen, a májat egyben hagyom. Mondjuk, ha szép nagyokat tudsz szerezni, nyugodtan ketté veheted, könnyebb lesz osztani. :) A süt? pedig 180°C-on marad. Ilyenkor már fél szemem rajta tartom, hogy nehogy kiszáradjon, de azért kapjon egy kis színt. Ez kb. 10-15 perc, attól függ, hogy a "szósz" mennyire lepi el a májat, meg persze ízlés dolga. Neked is kellemes hétvégét! Üdv: Ági

nagyleila

Kedves Ági! Ez az étel igazán fincsi lett, jénaiban, és nagy doboz tejföllel készítettem, a f?szerezés kiváló! Párom végre megkaphatta azt a májat, mely nincs szétsütve :) Tarhonyával tálaltam, tetejére pici házi pirospaprika díszítésnek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, egyáltalán nem száraz a máj. S?r?n asztalra fog kerülni nálunk, mert laktatós és nem vesz el sok id?t az embert?l. Köszönöm szépen! Amint id?m engedi szétnézek nálad :)

Ági78

Szia! Jaj de jó! Nagyon örülök neki, hogy ízlett a máj! Köszönöm szépen, hogy megírtad! :) Jó nézel?dést és kellemes hétvégét! Üdv: Ági :)

nunuka64

Szia Ági! Köszi hogy felraktad a receptet ! Elkészítettem és nagy sikere volt! Finom puha lett és ahogy a szószt beitta a máj az valami isteni!

Ági78

Kedves nunuka64! Nagyon örülök, hogy elkészítetted a receptet és hogy ennyire ízlett az étel! :) Köszönöm, hogy megírtad! Üdv: Ági

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.