Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított sertésmáj Mártiti konyhájából

Pirított sertésmáj Mártiti konyhájából
Pirított sertésmáj Mártiti konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nem szoktam beáztatni tejbe a májat, igyekszem megbízható helyről friss, fiatal májat vásárolni. A trükköm csak annyi, hogy lefagyasztom főzés előtt. Akkor is, ha 2 nap múlva el akarom készíteni. 1-2 esetet kivéve omlós, puha májat sikerült főznöm eddig a 30 év alatt, ami szerintem nem is annyira rossz arány. :)  Mindenesetre javaslom, hogy áztassa be mindenki, aki biztosra akar menni. Abból baj nem lehet. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát kockára vágjuk. A zsírban üvegesre dinszteljük. A májat csíkokra vágjuk. Rátesszük a hagymára, fehéredésig pirítjuk.
  2. Fokhagymatörőn átnyomjuk a fokhagymákat, a májra tesszük. A fűszereket is hozzáadjuk, kivéve a sót és a törtpaprikát. A paradicsomot és a zöldpaprikát rászeljük. Kevés vízzel felöntjük, nem kell, hogy ellepje.
  3. Fedő alatt pároljuk lassú lángon, de nem szabad túlfőzni, mert bekeményedik a máj. Ellenőrizzük közben többször is az állagát. Amikor már majdnem kész, rátesszük a törtpaprikát is. Nekem kb. fél óra alatt ez a mennyiség általában átpuhul.
  4. Legutoljára megadjuk a savát, tetszés szerint sózzuk. Aki szereti az erőset, csípőset, az szelhet bele erős paprikát is. Nálunk krumplifőzelékkel esszük, ez a feltét a főzelékhez. Leggyakrabban főtt krumplival tálalják.
  5. Mindenkinek jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 718
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártiti

Mióta szakács: 2015.08.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

resztelt máj, pirított máj, resztelt sertésmáj

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tekton
Mártiti / tekton Fri, 2019-12-27 19:08

Lehet csemege, vagy csípős törtpaprika. Igen, én teszek bele épp úgy, mint a pörköltekbe.

katlin konya
katlin konya Fri, 2019-12-27 15:58

bocsanat , de majba tort paprika kell , ez milyen? vagy az edes pirosra gondolyz??????????

480
sertésmáj 2 kg
vöröshagyma 3 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
sertészsír 10 dkg
fűszerpaprika 2 ek
köménymag 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl