r
Nosalty Logó

Májfasírt zöldhagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Májfasírt zöldhagymával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 509 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1527 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15270 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    61 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 509 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    2467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5756.5 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    173 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2479 mg
  • Nátrium
    1882 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45809 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    183 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    577 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1785 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45669 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1676 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3682 micro
Összesen 1527 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2633 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát karikára vágjuk, és megpirítjuk, a májat ledaráljuk, majd hozzárakjuk a villával kissé felvert tojásokat, a mustárt, a hagymát, a krémtúrót, a prézlit, sót, borsot, és jól elkeverjük.
  2. Olajjal kikent tepsibe kanállal kupacokat-halmokat rakunk, kevés vizet öntünk köré, és 200 fokon 30-40 percet sütjük, közben kevés vízzel öntözgetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 599
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Májfasírt zöldhagymával
Angie-30 355 recept

Saját ötlet, mivel mi kedveljük a májfasírtot. Általában tepsibe öntve sütöm kockára vágva, gondoltam változtatok rajta, és kissé feldobom.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.