r
Nosalty Logó

Hagymás-borjúhúsos pirog

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Hagymás-borjúhúsos pirog
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 797 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 797 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3178.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    731 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 3194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy edényben, kevés olajon aranybarnára pároljuk a sózott, borsozott káposztát.
  2. Egy másik serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk a lilahagymát, majd hozzátesszük a daráltborjúhúst és a fűszereket, és kb. 10 perc alatt azt is megpároljuk.
  3. A két edény tartalmát egyesítjük, hagyjuk kihűlni.
  4. Közben az élesztőt felfuttatjuk a tejen egy kis cukor társaságában, majd hozzákeverjük a tészta többi kellékét is, és 1/2 óra hosszat hagyjuk kelni, majd kinyújtjuk lappá, és nagyobb köröket szabunk ki belőle, amelyeket megtöltjük a húsos - káposztás keverékkel, majd félbehajtjuk.
  5. A tészta széleit összenyomkodjuk, és a kapott félköröket tepsibe tesszük, tojással megkenjük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x38x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15169
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás-borjúhúsos pirog
Évi néni 1830 recept

Ma volt a születésnapom, és a családom azt mondta, ma ők készítik az ételt. Készítettek nagyon finom salátát, koktélt, de azért megjegyezték, hogy látták a TV-ben, hogy Bede Robi ezt az ételt készítette. Megkérdeztem tőlük, miből is áll az étel. Ők nagyjából leírták, én pedig azonnal nekiláttam elkészíteni. Mikor kisült, szinte azonnal el is fogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek