Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz pirog Marina konyhájából

Orosz pirog Marina konyhájából
Orosz pirog Marina konyhájából
102 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy orosz könyvben találtam. Tésztája egyszerű kelt tészta, és mindenfélével meg lehet tölteni. Figyelem! Ekkora mennyiség egy nagy család adagja, vagy vendégváráshoz való.

hozzávalók / 7 adag

tésztához

káposztás töltelék

húsos töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztához

  1. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, elkeverjük a sóval.
  2. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojással és tejjel a lisztet jól eldolgozzuk.
  3. Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat, és duplájára kelesztjük.
  4. Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra. Nagy méretű fánk szaggatóval kiszaggatjuk, és egy evőkanálnyit teszünk bele a töltelékből. A széleit összecsippentjük, és fontos, hogy az összedolgozott rész alulra kerüljön, ettől lesznek szépek a pirogok.
  5. A tetejét megkenjük tojással, és rövid pihentetés után forró sütőben aranyszínűre sütjük. Ne legyenek egymáshoz túl közel, mert megnőnek a sütőben.

káposztás töltelék

  1. Míg a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A hagymát olajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a reszelt káposztát a fűszerekkel. Puhára pároljuk fedő alatt.
  2. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és tojásszeletelővel két irányból daraboljuk. Így amikor villával elkeverjük a káposztával, nem lesznek nagy darab tojásfehérjék a töltelékben.
  3. Mindkét tölteléket hűtsük langyosra, mielőtt a pirogba kerül, különben nehéz vele dolgozni, ragad a tészta tőle.

húsos töltelék

  1. A húsos töltelék hasonlóan készül a káposztáshoz. A hagymát apróra vágva olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst a fűszerekkel, és puhára főzzük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 34 316
elküldve: 16
receptkönyvben: 336
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

LMarina

Mióta szakács: 2013.03.26.
2 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Igazi orosz pirog, káposztás pirog, húsos pirog

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vörös Nefelejcs
Vörös Nefelejcs Wed, 2017-12-13 12:29

Azt hittem, orosz vagy, mert a te képeden a leg"oroszosabb" a pirozski. :) Megsütöm, biztos jó lesz.

Mónika760111
Mónika760111 Sun, 2015-02-01 20:07

Megsütöttem és be kell valljam, hogy olyan szinten tökéletes a recept, hogy minden mindenhez elég volt, semmi nem maradt veszve. Isteni finom volt, szerette a család, máskor is megcsinálom. Köszönöm a tökéletes receptet :)

evisz68
evisz68 Sat, 2014-06-07 19:33

Vendégek jöttek ma. Megsütöttem és nagy sikere volt. Köszönöm.

1070
finomliszt 1000 g
tej 5 dl
tojás 4 db
cukor 3 ek
1 kávéskanál
élesztő 30 g
vaj 4 ek
káposzta 1 kis db
főtt tojás 4 db
fehér hagyma 1 kis db
napraforgó olaj 2 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
darált sertéshús 1 kg
fehér hagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint