r
Nosalty Logó

Baconös- zöldséges pirog

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Áfonya
Baconös- zöldséges pirog
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 1538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    394.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7277.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    4304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3244 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2591 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1683 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 6149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A bacont és az uborkát apró kockákra vágjuk.
  3. A vajkrémet kevés tejföllel kikeverjük, majd beletesszük az uborkát, a bacont, és a zöldségköretet.
  4. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 2-3 mm vastagra.
  5. Kb. 10 cm-es (vagy ki mekkora pirogot szeretne) kerek szaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Megtöltjük a tésztát, félbehajtjuk és villával a széleket lenyomkodjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd megkenjük egy felvert tojással a tészták tetejét.
  8. Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25502
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Ajánló

Egy jó kiadós leves után, vagy reggelire, uzsonnára, egyszóval bármely napszakban fogyasztható tartalmas étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconös- zöldséges pirog
Áfonya 8 recept

Valami könnyű, nem túl bonyolult, sós sütit szerettem volna csinálni egy hétvégi ebédre. Mivel két kis manókám volt hétvégén, így bevontam őket is a sütésbe. Élvezettel gyúrták és nyújtották a tésztát, majd együtt  megtöltöttük, egyszóval egy igazi családi program volt. Persze Ők várták a legjobban, hogy készre süljön és büszkén mesélték, hogy mi jót csináltak.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...