Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás hússal töltött pirog

Gombás hússal töltött pirog
Gombás hússal töltött pirog
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


Alapvetően a pirog sokféle lehet. A leginkább elterjedt változata a húsos és a káposztás, de megjelentek már a gyümölcs ízzel töltöttek is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Tipp:
Ha nincs 8 cm-es átmérőjű bögre a közelben, akkor vastagabbra kell a tésztát nyújtani, és a kisebb méretű bögrével kiszaggatni, majd tovább nyújtani, hogy 3 mm vastag legyen a tészta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és a tejfölt, simára gyúrjuk, majd hűtőszekrényben, fóliába tekerve legalább 1 órán keresztül pihentetjük.
  2. Közepes hőfokon habzásig melegítjük a vajat, beleszórjuk a hagymát, a fokhagymát és a gombát, majd 2 percig pároljuk.
  3. A darált húshoz hozzáadjuk a tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, és a kihűlt gombához keverjük.
  4. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kerek, 8 cm átmérőjű lapocskákat szaggatunk ki belőle.
  5. Megtöltjük, félbehajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk, megkenjük felvert tojássárgával, és előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 39 590
elküldve: 10
receptkönyvben: 655
elkészítve: 22/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesi

Mióta szakács: 2009.10.16.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: sós süti
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos-gombás táska

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cilucica
cilucica Thu, 2014-10-09 11:49

Hát én nem tudom, nekem miért nyílik szét sütés közben mint a kagylók?

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Wed, 2012-03-07 17:00

Koszi a receptet, nagyon fincsi lett, mi hideg tejfolbe tunkolva ettuk, ez meg jobban megbolonditotta.

Alszrin
Alszrin Sat, 2012-01-28 11:42

Most készítettem el dupla adagot, isteni lett! Nagyon köszönöm a receptet, a férjem imádja! :)

krivan
krivan Sun, 2012-01-08 11:08

Köszi a peceptet. Frissen-melegen az igazi, de másnap reggel mikróban melegítve is finom volt.

alex53
alex / alex53 Thu, 2011-11-03 17:53

Kedves Emene,

Nem értem, kérem segítsen. Mi történt a sárgákkal?
"3. A darált húshoz hozzáadjuk a tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, és a kihűlt gombához keverjük."
Véletlen elírás, vagy, csak a fehérjét kell felhasználni?
Köszi!
alex

Emene
Mesi / Emene Thu, 2011-11-03 18:10

Szia Alex53,

Csak a fehérjét adom hozzá, a sárgájával megkenem sütés előtt a tésztákat. Mostanában viszont nagyon le szoktam egyszerűsíteni a tölteléket. Pörkölt alapot készítek, és arra megy rá a hús és a gomba is. Bátran módosíthatsz a tölteléken, finom még párolt káposztával, dinsztelt májjal, csak darált hússal, tejföllel megkenve bacon kockákkal, stb. Jó próbálkozást, remélem tudtam segíteni!
Üdv,
Emene

alex53
alex / alex53 Thu, 2011-11-03 22:38

Szia,
Köszi, már készen van háromszoros adag, és nagyon fincsi lett.
Jobb lett, mint amit Ukrajnában ettünk, pedig az is finom volt.
Szép is! A tészta nagyon jól el van találva általad! Semmit nem kell változtatni.
Ez ritka dolog! A sütés is pont 20 perc. Szóval profi amit írtál!
A tölteléken pedig természetesen módosítgat mindenki, saját elképzelése, és
ízlése szerint. Köszi még egyszer!
Alex53

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 21:08

Kedves Emene!

Bocsánat, hogy kicsit megkésve válaszolok!Sikere volt a pirognak, köszönöm mégegyszer a receptet és a tanácsokat is!Kicsit küzdöttem a megtöltéssel mert a 8 cm tészták kicsit kicsinek bizonyultak a férfi kezeimnek!:-)) Biztos rendszeresen el fogom készíteni és majd legközelebb nagyobbakat csinálok!További szép hetet!
Üdv.
HZ

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-13 17:31

Szia Emene!

Nagyon tetszik a recept csak annyit kéreznék a darált húst nyersen kell belerakni vagy esetleg azt is meg kell pirítani kicsit?
Köszi!

Emene
Mesi / Emene Thu, 2010-05-13 17:45

Kedves HZ!
Mostanában már hozzá szoktam adni a gombához a darált húst és együtt kicsit megpirítom, így jobb az íze, de megsül akkor is, ha csak nyersen teszed a tésztába. Próbáld ki így is úgy is... Nálunk most a legújabb kedvenc a tejfölös baconos. Ajánlom azt is a figyelmedbe! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-13 21:57

Kedves Emene!

Köszönöm szépen a válaszod és a további töltelék ötletet!Feltétlenül kipróbálom már a hétvégén a recepted!:-)

Köszi!

Emene
Mesi / Emene Wed, 2010-05-19 09:43

Majd értesíts róla, hogy sikerült! :) Jó próbálkozást! Üdv, Emene

Emene
Mesi / Emene Thu, 2010-02-18 16:58

Szia!

Most megfogtál... :) Sosem próbáltam még lefagyasztani! Elvileg nem lehet baja, hisz a boltban is vannak fagyasztott, sütésre előkészített sütemények. Az viszont biztos, hogy ne rögtön 4 adagot fagyassz le, hanem csak egyet, ha jól sikerül akkor jöhet a nagyüzemi gyártás! :D

Nagyon örülök, hogy ennyire rászoktatok. :)

edes szamoca
edes szamoca Tue, 2010-01-26 20:57

Megint szia!
Azóta már egy csomószor megcsináltam, volt, hogy 4-szeres adagot is. Annyira rászokott mindenki a családban és a baráti körben. Éppen ezért azon gondolkoztam, hogy vajon milyen lehet lefagyasztva. ..
Nem próbáltad még véletlenül? Gondoltam rá, hogy megpróbálnám töltelékkel együtt fagyasztani, hogy utána már csak sütni kelljen. Szerinted rontana az állagán? Előre is köszi!

Emene
Mesi / Emene Thu, 2010-02-18 16:58

Örülök, hogy ízlett, próbálkozhatsz más töltelékkel is. Nagyon finom csirkemáj pörkölttel, párolt káposztával, és most akarom kipróbálni chilis babbal. :-)
Jó próbálkozást!

edes szamoca
edes szamoca Fri, 2009-12-18 21:17

Szia!
Ma elkészítettem és nagyon finom lett. Bár a tésztája kicsit vékonyra sikerült. Legközelebb inkább megpróbálom kicsit vastagabbra hagyni és valószínűleg inkább nagyobbakat csinálok! De nagyon tetszik a recept! Köszi!

Emene
Mesi / Emene Thu, 2010-02-18 16:58

Szia!
Én müzlis tállal szoktam kiszaggatni a tésztát és így kb. 14-15 darab jön ki belőle. Érdemes dupla adagot csinálni, mert hamar elfogy... ;-)
Majd értesíts, hogy sikerült!
Üdv, Emene

720
finomliszt 30 dkg
sütőpor 0.5 csomag
0.5 tk
vaj 8 dkg
tojás 1 db
tejföl 1.25 dl
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
gomba 10 dkg
vaj 2 ek
darált sertéshús 30 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint