Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaleves sajtos habgaluskával sütve

Hagymaleves sajtos habgaluskával sütve
Hagymaleves sajtos habgaluskával sütve
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre az ötletes kis receptre "Az ibériai konyha" (Szabó Béla - Klement András) című szakácskönyvben bukkantam. Igazából ez egy szokványos hagymaleves, de a levesbetétet nagyon jópofának találtam hozzá, így muszáj volt gyorsan kipróbálnom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kínálhatunk mellé forró pirítósszeleteket.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékony szeletekre vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a zsemlekockákat, és felöntjük a zöldséglevessel.
  3. Sózzuk, fehérborssal fűszerezzük, és addig főzzük, míg a zsemlekockák teljesen szét nem főnek.
  4. A levest átöntjük egy tűzálló tálba.
  5. A fehérjéből vert habot óvatosan összeforgatjuk a reszelt sajttal, és a leves tetejére halmozzuk.
  6. Forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajtos habgaluskák szépen megpirulnak a tetején.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 038
elküldve: 3
receptkönyvben: 454
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spanyol hagymaleves, hagymaleves sajtos habbal, tepsiben sült hagymaleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2014-08-23 15:59

Ma ezt főztem, nemcsak hogy finom, hanem nagyon szépek is lettek a galuskák. Kár hogy nem lehet fotót itt a hozzászólásoknál betenni. Köszönom a receptet, biztosan nem ma főztem ezt utoljára!

220
vöröshagyma 2 nagy fej
napraforgó olaj 4 ek
zsemle 1 db
zöldség alaplé 1 l
0 ízlés szerint
fehér bors 1 kk
tojásfehérje 2 db
trappista sajt 6 dkg