Nosalty Logó

Hagymalekvár 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagymalekvár 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 876 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 54 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 110 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 876 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 54 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát félbevágjuk, majd a félbevágott részeket a levelek hosszanti irányában négybe vágjuk. A hagymát egy nagy serpenyőben a felhevített vajon megfonnyasztjuk.
  2. Amikor a hagyma megfonnyadt, akkor a mézet hozzáadjuk, és 1-2 percig kevergetjük, hozzáadjuk a balzsamecetet, és jól összekeverjük.
  3. Megszórjuk kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, felengedjük a vörösborral.
  4. Lassú tűzön főzzük a hagymát, és apránként hozzáadjuk az alaplevet. Az alapléből tegyünk félre 1 dl-t, amibe elkeverjük a keményítőt. Amikor a hagyma megpuhult (kb. 1 óra) hozzáadjuk a keményítős alaplevet, és további 15 percig főzzük.
  5. A hagymalekvár akkor főtt meg, amikor a hagyma teljesen puhára főtt, és lekvár állagú lesz.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 221
  • Össznézettség: 153732
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 12.

Ajánló

libamáj

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hagymalekvárt Janó barátom tanítása alapján készítettem, és libamájhoz kínáltam.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Légyszives írd meg mi az az ALAPLÉ ? ÜDV. ANDI

Törölt felhasználó

szia. Húsleves

Harmathy Ildikó

Beácskám, Édes! Most készítem a hagymalekvárodat a 25.-i kacsasülthöz. Szerintem ez a hagymalekvár NAGYON figyelemre méltó, örülök, amikor ilyen jópofaságok kerülnek a látóterembe! Ildikó

Törölt felhasználó

Megcsináltam, óriási siker, de javaslom próbáljátok ki, én tettem bele a végén 2 nagy gerezd fokhagymát szétnyomva. Higgyetek nekem, ez valami fantasztikus!!!!! Sára

Alucard

Húsleves? Ez így túl pongyola fogalmazás és nem is fedi teljesen a valóságot. Alaplé, ahogy a francia konyhanyelv nevezi: fond, csont, b?r, inak és zöldségek felhasználásával készül. Thomas Keller számára a borjú alaplé a legselymesebb, legsokoldalúbban felhasználható. A borjú csontjában lév? zselatin jobban kioldódik, mint az öregebb állatok, vagy a marhacsont esetében. Az erre a célra megfelel? hús és csont kiválasztásánál a borjúszegy a legértékesebb, a húshoz kapcsolódó inak, csontok is kiváló alaplé anyagok. A borjúból készült alaplé semleges ízhatású, illeszkedik mindenfajta mártáshoz és leveshez. F?zése során otthonunkban sem lesz olyan büdös, mint a marhahús alaplé f?zésekor. Borjúcsontot hideg vízben megmossuk, majd egy nagyobb fazékba helyezzük. Figyeljünk arra, hogy ellentétben más csontokkal, ezt nem pirítjuk! Kétszer annyi hideg vizet öntünk rá, mint a csont mennyisége, lassú majd közepes t?zön másfél órán át f?zzük, így nem lesz zavaros a ?leves?. Ezt a levet leöntjük, és a csontot kiemelve, egy sz?r?ben lemossuk a felesleges habot róla. Tiszta vízbe és tiszta lábosba helyezzük. Körülbelül egy és negyed órán át f?zzük, ez a víz már nem fog habosodni, így csak a felesleges zsiradékot tisztítjuk le róla húsz percenként. Miután elfogyott a zsír a tetejér?l, és a habot sem kell már lekanalaznunk, már ízesíthetjük karikára vágott sárgarépával, póré-, vörös-, és fokhagymával, petrezselyemmel, kakukkf?vel, babérlevéllel és friss paradicsommal. Négy órán át f?zzük lassú-közepes t?zön. Majd a csontokat kivéve, a zöldségekkel kell? s?r?ségig forraljuk. Miután elkészült, h?tjük, hogy ne savanyodjon meg. Erre megfelel? alkalmatosság a mosogató, ha teleengedjük hideg vízzel, és ebbe állítjuk bele a fazekat. Ha párszor még a vizet is cseréljük, és esetleg jeget teszünk bele, egész hamar le lehet h?teni a levet. Ne sózzuk meg, mert ha például glace-t szeretnénk készíteni bel?le további s?rítéssel, akkor az túl sóssá válhat. Utánsózni ugyanis bármikor lehet az ételt, elvenni bel?le azonban nem.

Törölt felhasználó

Szia! Friss fogyasztásra ajánlod,vagy ebb?l is ellehet rakni többet mind a többi lekvárból? Tartósítószer nemkell akkor hozzá?

Törölt felhasználó

Ma keszítettem el el?ször a hagymalekvárt. Nagyon kíváncsi vagyok, valyon az els? kóstoláskor mit szól a családom ?k, akik igen kritikusak és jó ízléssel rendelkeznek minden ú0000000000j kezdeményezésem irányában,de bátran állok elébe, mert azt hiszem ez KIT?N?! Ajanlani merem sültekhez, rántott borjúlábhoz, f?tt sertésnyelvhez vagy párolt zöldségfélékhez ! Próbálják ki rántott karfiollal is, nem csalódnak benne :)) Én mondom! Legalább olyan finom, mint majonézes alapú öntettel, de inkább különlegesebb /pikánsabb/ Fróbálkozzanak, nen bánják meg:)))))))))))))

Törölt felhasználó

Ma készítettem el?ször, a vártnál finomabb! bátran ajánlom mindenkinek,Nem bánják meg!! Pikáns és különleg KURIÓZUM! Kínálják rántott borjúlábhoz, f?tt sertésnyelvhez vagy bármilyen sülthöz! Jó étvágyat hozzá:)))

Törölt felhasználó

Kedves Beácska és próbaf?z?cskéz?k :) ! Én azt hittem miel?tt elkészítettem, hogy ez egy igazi extra dolog amit csak nagyzási mániából adunk a la cart-os vendégeknek .....HÁT NEM !!!!! Bármilyen sülthöz finom, nyugodtan próbáljátok ki, Beácska köszönöm a receptet, nagyon finom lett a hagyma lekvárom :) Üdv : Évi :)

Törölt felhasználó

Megcsináltuk. Nagyon finom volt. Mindenkinek ízlett és el is fogyott.

evacili

Nekem is az a kérdésem mint " drágaságom"-nak. Friss fogyasztásra készül, vagy eltehet? télire is?

TIBIAPU

30 évvel ezel?tt sokszor próbáltam a lilahagymát a f?zésembe belekombinálni, de minden alkalommal egy keser? kellemetlen utóízt adott, ugyan úgy mint a Dél-Amerikai édes hagyma ha f?zik. Nekem egyik sem ízlik f?zve akárhogy próbáltam, (pedig próbáltam sokszor) mivel nyersen mindegyiket IMÁDOM!!!

Razor

Libacombhoz és -mellhez készítettem, köszönettel. Finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek