Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás lilahagymalekvár

Áfonyás lilahagymalekvár
Áfonyás lilahagymalekvár
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a különleges ízeket, a sós és édes egyben, ezért évekkel ezelőtt egy grill partyra vittem hagymalekvárt, ami nagyon bevált. Most felturbóztam áfonyával, ami az édes mellé kis fanyarkás ízt adott.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg az áfonyát. Pucoljuk meg a lila hagymát, és vágjuk fel csíkokra.
  2. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a barna cukrot. Pár perc alatt karamellizálódik, ekkor adjuk hozzá a lila hagymát, és 5 percig fonnyasszuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és adjuk hozzá a balzsamecetet és az áfonyát. Fedő alatt 5 percig főzzük, ezután adjuk hozzá a vizet (vagy a vörösbort). Majd még 10 percig főzzük.
  3. Ha az áfonya már szétfőtt, akkor vegyük le a tűzről, és egy botturmixszal pépesítjük. (Én úgy szeretem, ha maradnak nagyobb darabok is.)
  4. Ha végeztünk a turmixolással, akkor tegyük vissza a tűzre, és adjuk hozzá a keményítőt. Dolgozzuk el csomómentesre, és várjuk meg, hogy forrjon, ekkor már készen is vagyunk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 233
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MoleFecó

Mióta szakács: 2019.03.24.
4 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

pikáns lekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

317
áfonya 200 g
lila hagyma 0.5 kg
napraforgó olaj 1 dl
barna cukor 4 ek
balzsamecet 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
kukoricakeményítő 1 evőkanál