Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balzsamos lilahagyma-lekvár

Balzsamos lilahagyma-lekvár
Balzsamos lilahagyma-lekvár
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept jól jöhet az nagy vendégjárás előtt. A lilahagymalekvár sokat dob a sült húsokon, de sajtokhoz, pástétomokhoz is kiváló. Egyszerre sós, édes, pikáns és savanykás, az állaga pedig ragacsos
 

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat pucoljuk meg és szeleteljük vékonyra.
  2. Egy serpenyőben kezdjük felmelegíteni a vajat az olajjal. Ha már jó folyós, adjuk hozzá a barna cukrot, és kissé karakterizáljuk. Utána tegyük rá a szeletelt hagymát. Szórjuk meg egy jó csipet sóval, és pároljuk.
  3. Amint a hagyma egy kicsit összeesik, szórjuk meg a felaprított fokhagymával, kakukkfűvel és egy kevés őrölt borssal is. Öntsük fel a balzsamecettel, és lefedve pároljuk tovább.
  4. Közben többször kevergessük meg, ha szükséges, ha kell, kis vizet adjunk hozzá (nem szükséges). Végül addig pároljuk, amíg a hagyma teljesen megpuhul, és sűrű, ragacsos állaga nem lesz, fontos hogy a levét elfőzzük. Sült hússal tálaljuk.
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 515
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1037 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

hagyma chutney

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

141
lila hagyma 1 kg
vaj 60 g
olívaolaj 2 ek
barna cukor 100 g
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 1 teáskanál
balzsamecet 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint