r
Nosalty Logó

Habos sztracsatella

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Habos sztracsatella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4023 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    241 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3993.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.7 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1851 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 4023 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A pudingot elkészítjük, majd amíg forró, beletesszük a reszelt narancshéjat.
  2. A zselatint elkeverjük a narancs levével és a szörppel.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük.
  4. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a reszelt csokoládét, a felmelegített zselatint, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot.
  5. A piskótára simítjuk, majd hűtőbe tesszük.
  6. Tálaláskor díszíthetjük csokiforgáccsal, tejszínrózsával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 394
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27822
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy Frank Júlia füzetecskében találtam hosszú évekkel ezelőtt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?