Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsos szelet Edit konyhájából

Puncsos szelet Edit konyhájából
Puncsos szelet Edit konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom kedvenc süteménye. Mostanában többször megsütöm, mivel nagyon szeretjük.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 cs puncs pudingpor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 kk sütőpor

A krémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • rumaroma ízlés szerint
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

A habhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 24 dkg cukor
  • 1 pár csepp rumaroma
  • pici só
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral keményre.
  2. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és tovább verjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a pudingporokat és a sütőport.
  4. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük, elsimítjuk, majd 180 fokon megsütjük. (Én a masszát elfeleztem, két részletben sütöttem meg, hogy egyforma vastag legyen a két lap.)
  5. A krém: A krém hozzávalóit összekeverjük a margarin kivételével, és felfőzzük, majd kihűtjük.
  6. A kihabosított margarinnal összekeverjük.
  7. A tojásfehérjéket a cukorral, sóval, rumaromával vízgőz felett habosra, keményre verjük.
  8. A tésztát betöltjük, a tojáshabot rátesszük, egy 2 ágú húsvillával csíkozzuk be hosszában, majd keresztben, és így alakul ki a mintázat a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25×39 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 751
elküldve: 6
receptkönyvben: 131
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos puncsos, pudingos puncsos, habos puncs szelet

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

molnarm
mlnrmrta / molnarm Tue, 2014-01-07 12:45

Kedves Edit! Nagyon tetszik a sütid, de mielőtt nekilátnék, kérek szépen egy megerősítést, hogy valóban nem kell liszt a tésztájába....ill. a cukor valószínűleg kimaradt(?) a felsorolásból a krémnél..mennyi cukrot tegyek bele?
Válaszodat előre is köszönöm, üdvözlettel, Márti

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2014-01-07 23:00

Kedves Márti!
A tésztájában csak pudingpor van,liszt nincs!
A krémben 20 dkg porcukor.
Majd holnap beírom a receptbe.
Köszönöm az észrevételed.
Üdv:Edit.

molnarm
mlnrmrta / molnarm Wed, 2014-01-08 15:40

Köszönöm! Még egy kérdés jutott eszembe: miután betöltjük a tésztát, tetejére a habot - utána már nem tesszük vissza a sütőbe? A hab "nyers" marad?
(ha visszatenném a sütőbe, gondolom a krém szétfolyna a margarin miatt(?)

edit56
VnéEdit / edit56 Wed, 2014-01-08 18:01

Kedves Márti!
Nem tesszük a sütit vissza a sütőbe.
Gőz felett jó keményre vered és a tetejére kened,cifrázod villával.
Megszórhatod akár tortadarával is vagy szórócukorral.
Sok sikert hozzá.
Nálunk a családom díjazza.
sokszor kell sütnöm.
Üdv:Edit.

Barbara1970
Barbara1970 Mon, 2013-07-01 12:20

Szia,
a krémben tényleg nincs cukor, vagy csak lemaradt a felsorolásnál? :)
B.