r
Nosalty Logó

Habos lekváros-mazsolás tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Habos lekváros-mazsolás tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2575.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 3594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szokásos módon megfőzzük a tésztát, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  2. A mazsolát beáztatjuk.
  3. Szétválasztjuk a tojásokat: a) a sárgája mind egy tálba megy, b) a fehérjéből két külön tálba tesszük: az egyikbe kettő, a másikba három fehérje kerül.
  4. A két tojásfehérjéből kemény habot verünk.
  5. A tojások sárgáját a puha margarinnal és a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, belereszeljük a citromok héját. Kikeverjük, majd a tésztára öntjük és összeforgatjuk (amennyiben mazsolát is teszünk a tésztába, azt a tojássárgás masszába tegyük, és azzal együtt adjuk a tésztához).
  6. A két tojásfehérjéből vert habot óvatosan forgassuk össze a tésztával.
  7. Öntsük a tésztát kivajazott, morzsázott sütőformába. Kenjük meg a tetejét a 4-5 ek. lekvárral.
  8. Előmelegített sütőben süssük meg.
  9. A maradék három fehérjéből verjünk kemény habot a maradék cukorral. Adhatunk hozzá ízesítésnek 2-3 ek lekvárt, pár csepp citromlevet vagy ecetet is.
  10. A megsült tésztát vegyük ki a sütőből, kenjük a tetejére a fehérjehabot.
  11. Az eredeti recept szerint 200 fokos sütőben 3-5 perc alatt kell a habot rápirítani a tészta tetejére. Mi nem szeretjük, ha nyers a hab, ezért én 5-10 percig 150 fokos sütőben szoktam még sütni (ekkor kezd a hab teteje itt-ott pirosodni), majd 200 fokon 3-5 perc alatt kap színt a hab.
  12. Ízlés szerint gyümölcsöntettel vagy kevés rummal kikevert baraclekvárral kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6626
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Ajánló

Magában is nagyon finom, de gyümölcsöntettel vagy lekvárral is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a stíriai metéltet, de öt emberre néha már húzós a túró ára bele. Ez a változat olcsóbb, hasonlít rá :) Ha hófehérnek szeretjük a habot, akkor a lekvárt rétegezhetjük a tésztába is! Ilyenkor a fele tésztát öntjük a formába, rá egy réteg lekvár, majd a maradék tészta és ismét lekvár. Süthetjük jénaiban, piteformában, tortaformában, de természetesen kisebb méretű tepsiben is. A mazsola nálam kimaradt - a gyerekek nem szeretik sajnos -, és nagy siettemben csak a tészta tetejére került lekváros réteg. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek