r
Nosalty Logó

Habos joghurtos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos joghurtos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 3779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    253.7 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7469.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2109 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2983 mg
  • Nátrium
    1927 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 3779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskótát sütünk a hozzávalókból. A tojásfehérjét kemény habbá verjük (eközben apránként hozzáadjuk a cukrot), és hozzáadjuk a sárgáját, s azzal is összeverjük. Ezután a lisztet hozzákeverjük apránként. A kapott masszát tepsibe teszük, és süssük tűpróbáig.
  2. A zselatint egy bádogba (fémpohárba) rakjuk, közben felforraljuk a vizet, és melegen hozzáöntjük, csomómentesre keverjük, és beletesszük a cukrot. Ezután a joghurtokat egy tálba rakjuk. Felverjük a tejszínt. Felvágjuk a gyümölcsöket. Ha ezekkel elkészültünk, akkor megmelegítsük a zselatint, hogy forró legyen, de ne forraljuk fel, és hozzáöntjük a joghurtokhoz, elkeverjük jól.
  3. Ezután jöhet a felvert tejszínhab, belekeverjük a joghurtba, majd a gyümölcsöket is.
  4. A piskótára rá- vagy akár közé is rakhatjuk a krémet.
  5. Csokimázzal lehet díszíteni, de anélkül is finom. A csokit gőz felett olvasszuk meg.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x15
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 27201
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család kedvenc receptje, minden ünnepen elkészítjük, úgy gondoltam, akkor talán másoknak is ízlene :D.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?