r
Nosalty Logó

Habos gesztenyekocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Koronás Cukor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A habhoz

Összesen 810 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A habhoz

Összesen 4842 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A habhoz

Összesen 261 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 810 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    349.9 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4793.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 4842 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 261 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáöntjük a vajat.
  2. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összeszitáljuk, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük.
  3. Több adagban összekeverjük, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
  4. 30x20-as, magas falú tepsibe teszünk egy sütőpapírt, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk.

A gesztenyés krémhez

  1. Míg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A puha vajat kikeverjük a cukorral.
  2. A pudingport kikeverjük a tejjel, és közepes lángon sűrűre főzzük. A gesztenyemasszát áttörjük.
  3. A pudingot, a gesztenyét és a vajas-cukros masszát alaposan kikeverjük. A kihűlt piskótára kanalazzuk, és egy fél órára hűtőbe tesszük.

A habhoz

  1. Addig elkészítjük a habot: a tejszínt keményre verjük, a vége felé hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót.
  2. A massza tetejére simítjuk, megszórjuk kakaóporral, majd 3 órára visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 541
  • 7 napos nézettség: 1203
  • Össznézettség: 21793
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Habos gesztenyekocka
Koronás Cukor 12 recept

Sokkal egyszerűbb, mint amilyennek elsőre tűnik, és minden gesztenye-fanatikusnak kötelező!

Hozzászólások (1)

gubas

2 adag tejszínhabot is "túlvertem", és már nem mentem el 3.-szor is tejszínért, így tejszínhab nélkül maradt a süti. A gesztenyés krémre került a kakaópor, és így, hab nélkül is nagyon finom a süti! Köszi a receptet, megtartom! :)

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

#HÁZIMENZA – Lendvai Lilla megsütötte nekünk a lehető legtökéletesebb olasz...

Az elmúlt időszak tumultusában, kicsiben ugyan, de mégis születtek pozitív dolgok. Az otthon eltöltött idő alatt lelassultunk, új dolgokat fedeztünk fel. Például az otthonfőzés szeretetét. A Nosalty és a Delonghi közös sorozata, a #HÁZIMENZA ezt a szeretetet mutatja be, néhány kreatív gasztroarc segítségével. A sorozat legújabb részében Lendvai Lilla stylist otthonában jártunk, aki beavatott minket az eredeti olasz pizza házi elkészítésének rejtelmeibe. (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek