r
Nosalty Logó

Néger kocka 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Néger kocka 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 640 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3842 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 282 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 640 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.6 g
  • Cukor
    574 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2004 micro
Összesen 3842 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a 9 tojássárgáját, majd a többi tésztához valót is.
  2. A tésztát megsütjük, mint a piskótát légkeveréses sütőben, először200 fokon 5 percig, utána 170 fokon sütjük tovább.
  3. A krémhez gőz fölött habot verünk, és ha kihűlt, a tésztára kenjük.
  4. Csokimázat készítünk, összekeverjük a hozzávalókat, de nem szabad melegíteni, csak kikavarni.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve hűtőben tároljuk.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30 * 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 118812
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 13.

Ajánló

Tipp: Célszerű szalmonella-mentes tojást használni a krém miatt!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régi családi recept. :)

Hozzászólások (18)

Bató Edit

Kedves Bipatri! Nagyon tetszik a recepted, hétvégén meg fogom sütni. A csokimáz készítése külön megér egy pirospontot! Köszi, Edit.

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Örömmel hallom, majd írd meg hogy sikerült, nem fogod megbánni!! ;)

Bató Edit

Szia Bipatri! Nem csalódtam a receptedben, Isteni! Én szeretem az újdonságokat (ki is szoktam próbálni), de ezek a régi receptek is nagyon kedvemre valók. A sütinek csak egy baja van, már csak három kocka lapul a hút?ben. Köszi még egyszer. Üdv.Edit.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett! Mi is imádjuk!:)

Törölt felhasználó

megprobaltam, kocka helyett lemez lett az egesz nem sikerult felvernem a tojasfeherjet se a tesztahoz, (eddig sose sikerult tojashabot vernem) se a goz folott jelenleg hul az egsez, a csokimaz elott allok olyan ujjnyi vastag lesz csak az egesz mindenestol :(

Törölt felhasználó

Sajnálom hogy nem sikerült. Robotgéppel verted fel a tojásfehérjét? A g?z fölött próbáld. Egy nagyobb lábasba forralj vizet, tegyél bele egy másikat és abban felvered (ugyanúgy robotgéppel) alacsonyabb fokozaton a habot, mert így megf? a hab és keményebb lesz az egész :)

Ikó

Én csak azt szeretném kérdezni, hogy az így elkészített csokimázat rá lehet önteni? Ezt így nem tudom elképzelni, vagyis így még nem is próbáltam! Ugye nem kenni kell? Az macera lenne! Köszi a válaszokat!

Törölt felhasználó

Kicsit el kell igazítani a tetején. Bátran csináld meg, isteni! :)

sylyx

A hétvégén én is elkészítettem. Én a fehérjét nem g?z fölött vertem fel, de nagyon fincsi lett és a máz is, tökéletesen m?ködött a leírtak szerint. Megkóstoltam a g?z fölött felvert változatát, de így sokkal jobban ízlett. Köszi a receptet:)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült és hogy ízlett! :)

Törölt felhasználó

Már többször is elkészítettem a sütit a recepted alapján. Nagy sikere volt. Köszönöm, hogy segítettél feleleveníteni egy gyerekkori kedvenc süteményt.

szoeszt

Kedves Bipatri! Dédim sütött mindig ilyen sütit, már ezer éve próbálom megtalálni a receptjét! Amint lehet megsütöm, remélem olyan íze lesz, mint a dédi sütije! Köszi!

Törölt felhasználó

Nem fogsz csalódni!!! :)

krumplihéj

Elkészítettem én is egyik nap ezt a receptet, igazán finom lett. De nekem a csokimáz a pontos mérés ellenére - túl sok volt. Legközelebb csak a kétharmadát készítem el. Bénáztam egy sort a habbal is. Amikor elkészítettem, megállt a tudományom. Nem tudtam eldönteni, hogy a tepsiben hagyjam a sütit és úgy tegyem rá a habot - féltem, hogy akkor már többé nem tudom kivenni, csak kockánként -, vagy tegyem ki egy nagyobb tálra, majd a habbal együtt tegyem vissza száradni a süt?be? Utóbbi mellett döntöttem, de kíváncsi vagyok, hogy mások ezt hogyan oldották meg? Úgy látom van (lesz) még mit gyakorolnom. A receptet pedig köszönöm, mindenkinek ízlett.

krumplihéj

... az még lemaradt, hogy a praktikák közül a kakaós folt eltávolítását is rögtön ki kellett próbálnom. Hát... legközelebb inkább jobban figyelek a csokimáz öntésekor :)

Andella

Szia Bipatri!!! Elkeszitettem a recepted,nagyon finom lett,igaz a hab nem sikerult de elfogyott mind:) Koszi Andrea

Törölt felhasználó

kedves bipatri!Süt?por nem kell bele ...??

Törölt felhasználó

nem, nem kell bele :)

Törölt felhasználó

Ez egy nagyon finom süti!!! Én is már régóta készítem, az anyukámtól tanultam. Gyerekkoromban sokszor sütötte nekünk. A mi receptünkben a kisült még forró tésztát jó alaposan megkentük baracklekvárral és utána tettük rá a habot, majd kihülés után a csokimázat. (próbáljátok ki, az a savanykás lekvár benne, nekem, nekünk mennyei) Na de a Te csokimázad, hát az valami Isteni. Át is javítottam a receptemben a tiéd szerint. Köszi Üdv.: Gabi

Törölt felhasználó

Hmmm köszi a lekváros ötletet, finom lehet! :) Örülök hogy ízlett!!!! :)

Pikikee

Köszönöm a receptet ! Elkészítettem és nagyon finom lett :)

Törölt felhasználó

Nincs mit, örülök hogy ízlett! :))

Zévi

Kedves Biparti! Miután levettem a süt?t 170 fokra, kb mennyi ideig kell még sütni?

Törölt felhasználó

Kb. 20 perc alatt megsül, de "süt? függ? " . Ellen?rizd úgy, hogy kihúzod a tepsit és ha középen nem lágy a tészta akkor már jó. Jó sütést :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek