Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Néger kocka 2.

Néger kocka 2.
Néger kocka 2.
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi recept. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Tipp:
Célszerű szalmonella-mentes tojást használni a krém miatt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a 9 tojássárgáját, majd a többi tésztához valót is.
  2. A tésztát megsütjük, mint a piskótát légkeveréses sütőben, először 200 fokon 5 percig, utána 170 fokon sütjük tovább.
  3. A krémhez gőz fölött habot verünk, és ha kihűlt, a tésztára kenjük.
  4. Csokimázat készítünk, összekeverjük a hozzávalókat, de nem szabad melegíteni, csak kikavarni.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve hűtőben tároljuk.                    

  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 * 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 115 087
elküldve: 51
receptkönyvben: 1 670
elkészítve: 47/80
Facebookon megjelent: 4

szakács

bipatri

Mióta szakács: 2010.08.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

négerkocka, néger szelet, habos szelet, habos piskóta, tojáshabos-csokis kocka

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zerginé
Z Melinda / Zerginé Sun, 2016-02-28 20:12

Kipróbáltam, de nem megy. A habot is elszúrtam, de látom, hogy ennek meg kellett volna főnie, a csokimáz pedig nagyon sűrű lett.

ancsurika78
ancsurika78 Sun, 2015-02-22 12:52

Nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet, bár én nem hagyományos lisztből készítettem és nyírfacukorral de ennél tökéletesebb nem is lehetne. A csokimáz is kenhető lett bár azt én a saját receptem szerint készítettem!

Évike.
Egyszeregy / Évike. Tue, 2015-02-03 20:27

Mi is nagyon szeretjük ezt a sütit, igaz már rég sütöttem. Viszont a habot a tetején még a sütőben meg szoktam ropogósítani, és utána kerül rá a fincsi csokimáz.

Zévi
Zévi Tue, 2013-05-14 09:38

Kedves Biparti!
Miután levettem a sütőt 170 fokra, kb mennyi ideig kell még sütni?

bipatri
bipatri / bipatri Fri, 2013-05-17 19:07

Kb. 20 perc alatt megsül, de "sütő függő " . Ellenőrizd úgy, hogy kihúzod a tepsit és ha középen nem lágy a tészta akkor már jó.
Jó sütést :)

csakanygabi
csakanygabi Mon, 2012-06-18 14:12

Ez egy nagyon finom süti!!! Én is már régóta készítem, az anyukámtól tanultam. Gyerekkoromban sokszor sütötte nekünk. A mi receptünkben a kisült még forró tésztát jó alaposan megkentük baracklekvárral és utána tettük rá a habot, majd kihülés után a csokimázat. (próbáljátok ki, az a savanykás lekvár benne, nekem, nekünk mennyei)
Na de a Te csokimázad, hát az valami Isteni. Át is javítottam a receptemben a tiéd szerint. Köszi
Üdv.: Gabi

Andella
Andella / Andella Sun, 2012-03-18 16:01

Szia Bipatri!!!
Elkeszitettem a recepted,nagyon finom lett,igaz a hab nem sikerult de elfogyott mind:)
Koszi Andrea

krumplihéj
krumplihéj / krumplihéj Sun, 2011-10-02 16:56

... az még lemaradt, hogy a praktikák közül a kakaós folt eltávolítását is rögtön ki kellett próbálnom. Hát... legközelebb inkább jobban figyelek a csokimáz öntésekor :)

krumplihéj
krumplihéj / krumplihéj Sun, 2011-10-02 16:52

Elkészítettem én is egyik nap ezt a receptet, igazán finom lett. De nekem a csokimáz a pontos mérés ellenére - túl sok volt. Legközelebb csak a kétharmadát készítem el.
Bénáztam egy sort a habbal is. Amikor elkészítettem, megállt a tudományom. Nem tudtam eldönteni, hogy a tepsiben hagyjam a sütit és úgy tegyem rá a habot - féltem, hogy akkor már többé nem tudom kivenni, csak kockánként -, vagy tegyem ki egy nagyobb tálra, majd a habbal együtt tegyem vissza száradni a sütőbe? Utóbbi mellett döntöttem, de kíváncsi vagyok, hogy mások ezt hogyan oldották meg?
Úgy látom van (lesz) még mit gyakorolnom.
A receptet pedig köszönöm, mindenkinek ízlett.

szoeszt
szoeszt Tue, 2011-08-09 11:15

Kedves Bipatri!

Dédim sütött mindig ilyen sütit, már ezer éve próbálom megtalálni a receptjét!
Amint lehet megsütöm, remélem olyan íze lesz, mint a dédi sütije!

Köszi!

mamsoka
mamsoka Sat, 2011-08-06 23:08

Már többször is elkészítettem a sütit a recepted alapján. Nagy sikere volt. Köszönöm, hogy segítettél feleleveníteni egy gyerekkori kedvenc süteményt.

sylyx
sylyx / sylyx Wed, 2011-04-13 22:10

A hétvégén én is elkészítettem. Én a fehérjét nem gőz fölött vertem fel, de nagyon fincsi lett és a máz is, tökéletesen működött a leírtak szerint. Megkóstoltam a gőz fölött felvert változatát, de így sokkal jobban ízlett. Köszi a receptet:)

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Wed, 2011-04-13 07:46

Én csak azt szeretném kérdezni, hogy az így elkészített csokimázat rá lehet önteni? Ezt így nem tudom elképzelni, vagyis így még nem is próbáltam! Ugye nem kenni kell? Az macera lenne! Köszi a válaszokat!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-16 19:19

megprobaltam,
kocka helyett lemez lett az egesz
nem sikerult felvernem a tojasfeherjet se a tesztahoz,
(eddig sose sikerult tojashabot vernem)
se a goz folott
jelenleg hul az egsez, a csokimaz elott allok
olyan ujjnyi vastag lesz csak az egesz mindenestol :(

bipatri
bipatri / bipatri Tue, 2017-05-02 20:54

Sajnálom hogy nem sikerült. Robotgéppel verted fel a tojásfehérjét? A gőz fölött próbáld. Egy nagyobb lábasba forralj vizet, tegyél bele egy másikat és abban felvered (ugyanúgy robotgéppel) alacsonyabb fokozaton a habot, mert így megfő a hab és keményebb lesz az egész :)

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2010-08-15 08:12

Szia Bipatri!
Nem csalódtam a receptedben, Isteni! Én szeretem az újdonságokat (ki is szoktam próbálni), de ezek a régi receptek is nagyon kedvemre valók. A sütinek csak egy baja van, már csak három kocka lapul a hútőben. Köszi még egyszer. Üdv.Edit.

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-08-13 10:24

Kedves Bipatri!
Nagyon tetszik a recepted, hétvégén meg fogom sütni. A csokimáz készítése külön megér egy pirospontot! Köszi, Edit.

bipatri
bipatri / bipatri Fri, 2010-08-13 15:08

Kedves Edit! Örömmel hallom, majd írd meg hogy sikerült, nem fogod megbánni!! ;)

631
tojásfehérje 5 db
cukor 12 dkg
tojássárgája 9 db
víz 5 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
finomliszt 6 evőkanál
tojásfehérje 4 db
porcukor 25 dkg
porcukor 20 dkg
víz 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 3 dkg
napraforgó olaj 3 ek