r
Nosalty Logó

Habos cseresznyés süti

Pindurka81
Habos cseresznyés süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyéhez

A krémhez és a díszítéshez

324
Kalória
7.1g
Fehérje
53.9g
Szénhidrát
9.2g
Zsír
84.8g
Víz
68g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
36.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A cseresznyéhez

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A cseresznyéhez

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 2583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A cseresznyéhez

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5211.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    430.9 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    678.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 2583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a cukrot a forró vízzel elkeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, majd a felvert tojásfehérjét.
  2. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben sütjük. (Tűpróbát szoktam alkalmazni.) Ha megsült, és kihűlt, a tetejére tesszük a következő cseresznyés masszát.
  3. A cseresznyét kimagozzuk, 2 ek cukorral és késhegynyi fahéjjal közepes lángon "megfonnyasztjuk" úgy, hogy alig maradjon leve (ez nálam kb. 20 percig tart, de függ attól is, mennyire lédús a cseresznyénk). Fontos, hogy közben kevergetni kell. Amikor készen van, kihűtjük. A cseresznyés masszánkat egyenletesen a piskótára halmozzuk. Erre jön a krém.
  4. A bourbon vaníliás pudingport 2 ek cukorral és a fél liter tejjel felfőzzük. A pudingot langyosra hűtjük, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. Rásimítjuk a cseresznyés piskótánkra, és díszítésül a tetejét megszórjuk kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x20x6

Cseresznyés sütit akartam sütni, de fontos volt, hogy habos legyen, mert azt szeretjük, nagyon. :) Anyukámmal telefonon megosztottam a sütési tervemet. A vele való beszélgetés során kerekedett ki igazán a történet, mert a cseresznyés masszás ötletet ő adta. Így született meg ez a süti. Szerintünk nagyon finom. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...