r
Nosalty Logó

Habos cseresznyés süti

Pindurka81
Habos cseresznyés süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyéhez

A krémhez és a díszítéshez

324
Kalória
7.1g
Fehérje
53.9g
Szénhidrát
9.2g
Zsír
84.8g
Víz
68g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
36.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A cseresznyéhez

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A cseresznyéhez

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 2583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A cseresznyéhez

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5211.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    430.9 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    678.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 2583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a cukrot a forró vízzel elkeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, majd a felvert tojásfehérjét.
  2. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben sütjük. (Tűpróbát szoktam alkalmazni.) Ha megsült, és kihűlt, a tetejére tesszük a következő cseresznyés masszát.
  3. A cseresznyét kimagozzuk, 2 ek cukorral és késhegynyi fahéjjal közepes lángon "megfonnyasztjuk" úgy, hogy alig maradjon leve (ez nálam kb. 20 percig tart, de függ attól is, mennyire lédús a cseresznyénk). Fontos, hogy közben kevergetni kell. Amikor készen van, kihűtjük. A cseresznyés masszánkat egyenletesen a piskótára halmozzuk. Erre jön a krém.
  4. A bourbon vaníliás pudingport 2 ek cukorral és a fél liter tejjel felfőzzük. A pudingot langyosra hűtjük, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. Rásimítjuk a cseresznyés piskótánkra, és díszítésül a tetejét megszórjuk kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x20x6

Cseresznyés sütit akartam sütni, de fontos volt, hogy habos legyen, mert azt szeretjük, nagyon. :) Anyukámmal telefonon megosztottam a sütési tervemet. A vele való beszélgetés során kerekedett ki igazán a történet, mert a cseresznyés masszás ötletet ő adta. Így született meg ez a süti. Szerintünk nagyon finom. :)

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek