r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós 2.

Il-di.
Rákóczi túrós 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A linzerlaphoz

A túrótöltelékhez

A tojáshabhoz

394
Kalória
10.5g
Fehérje
60.4g
Szénhidrát
12.7g
Zsír
56.9g
Víz
72.3g
Koleszterin
726.7mg
Élelmi rost
45.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A linzerlaphoz

A túrótöltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A linzerlaphoz

A túrótöltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 4744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A linzerlaphoz

A túrótöltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 279 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.4 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4913.4 g
  • Cink
    1174 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    906 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    724.7 g
  • Cukor
    547 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    682.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 4744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A linzerlaphoz

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, vizet és gyors mozdulatokkal addig gyúrjuk a tésztát, amíg összeáll.
  2. Kinyújtjuk és sütőlemezre helyezzük.
  3. Néhány helyen megszurkáljuk, majd sütőbensütjük 200 fokon, hogy éppen csak színt kapjon.
  4. Rögtön megkenjük lekvárral a tetejét.

A túrótöltelékhez

  1. A hozzávalókat összekeverjük. A lekváros linzerlap tetejére kenjük.
  2. Visszahelyezzük a sütőbe, hogy a túrótöltelék is színt kapjon.

A tojáshabhoz

  1. 20 dkg cukrot vízzel teszünk fel főni. Közben a tojásfehérjéket a maradék (12 dkg) cukorral habbá verjük. Ha a cukorszirup forrni kezd, onnantól folyamatosan végezzünk próba buborékfújást, ahogyan a gyerekek is fújják a szappanbuborékot, a kis nyeles karikájukon keresztül. Mi egy meghajlított drót segítségével tudjuk megtenni ugyanezt. Ha sikerül buborékot fújnunk, vékony sugárban a habba csurgatjuk a szirupot és tovább verjük, amíg jó erős habot kapunk. Ezt a masszát a túró tetejére kenjük. Habkártya vagy villa segítségével behullámozzuk.
  2. 150 fokon, gőzmentes (nyitott) sütőben bőrösítjük a habot. Ha már nem ragad a teteje, akkor jó. Még forrón, vízbemártott késsel szeleteljük négyzet alakúra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Lánykoromban sokszor készítettem a munkahelyemen Rákóczi túrós lepényt. Annak idején ezzel a sütivel kedveskedtem udvarlómnak is, aki később a férjem lett. Gyanítom, csak e miatt a nagy kedvenc miatt  ;)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...