r
Nosalty Logó

Habos-céklás csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Habos-céklás csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az alaptésztához

A céklahabos krémhez

A díszítéshez

Összesen 622 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az alaptésztához

A céklahabos krémhez

A díszítéshez

Összesen 4967 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az alaptésztához

A céklahabos krémhez

A díszítéshez

Összesen 256 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 622 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    310.2 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.4 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 4967 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

Az alaptésztához

A céklahabos krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd egy 24 cm átmérőjű tortaformát vajazunk át és béleljük ki körbevágott sütőpapírral.
  2. Főzzünk jó erős eszpresszó kávét, mérjünk ki 60 millilitert, és öntsük rá a kókuszolajra, hogy felolvadjon.
  3. Hámozzuk, daraboljuk a céklát, és dobjuk a turmixgépbe a kávés olajkeverékkel és a langyos növényi tejjel. Turmixoljuk, amíg teljesen sima nem lesz, és már nem érezzük a cékladarabokat benne.
  4. Adjuk hozzá először a cukrot, majd kanalazzuk mellé több adagban az átszitált lisztet, a kakaót, a sót és egy csepp sütőport. Közben spatulával segítsük, hogy teljesen összekeveredjenek.
  5. Amikor nagyjából egynemű a keverék, öntsük át az előkészített tortaformába, majd toljuk a sütőbe kb. 35 percre, vagy addig, amíg egy fogpiszkálót beszúrva, szárazon tudjuk azt kihúzni.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni a tortát.

A céklahabos krémhez

  1. Közben készítsük el a krémet rá. Kezdjük a céklasűrítménnyel. A 300 ml céklalevet (az összeset, ami recepthez kell, öntsük egy szószos edénybe, szórjuk rá a cukrot, két kanál citromlevet és forraljuk addig, ameddig egy sűrű szirupot kapunk belőle.
  2. Verjünk kemény habot a vegán krémből, lehet kókuszkrém is, de a sima vegán habkrém jobb ebbe a receptbe.
  3. Olvasszuk fel a fehér csokit.
  4. Habosítsuk ki egy kis cukorral a vegán mascarponét, adjuk hozzá a céklaszirup kétharmadát, ezzel is keverjük simára.
  5. Adjuk hozzá a fehér csokit, majd legvégül keverjük spatulával simára a habbal.
  6. Ha szükséges, egy kis növényi tejben feloldott agaragarral (a felhasználásban leírtak alapján) fixálhatjuk a krémet, de elméletileg megáll magától.
  7. Hablapáttal egyengessük a formába a tortaalapra a krémet és tegyük hűtőbe egy órára, de akár egy estére is.

A díszítéshez

  1. A díszítéshez locsoljuk meg a formából kivett tortát a maradék céklasziruppal, készítsünk csokiforgácsot rá fehér csokoládéból.
  2. Opcionálisan végül gránátalma magagot és liofilzált málnát is szórhatunk rá, nem csak színben, de ízben is nagyszerűen mennek hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 779
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 19.

Ajánló

Friss málna, erdei gyümik, de főleg áfonya, amit még el tudok képzelni hozzá, próbálkozzatok, kinek-mi jön be!

Receptkategóriák

Csokis brownie-szerű alaptésztára egy sütés nélküli fehércsokis céklahabot álmodtam meg, amihez céklaszirupot készítettem, ezzel és még sok más finomsággal díszítettem az elkészült tortát.

Hozzávalók

Az alaptésztához

A céklahabos krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!