Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes csokis krémtorta csokicseppekkel

Tejszínes csokis krémtorta csokicseppekkel
Tejszínes csokis krémtorta csokicseppekkel
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A “Tejszínes csokis krémtorta csokicseppekkel”-ről annyit: tejszínes könnyű krém, nem az uncsi kakaós piskóta, hanem egy felüdülés: csokis roppanós réteg, és persze a meglepetés csokicseppek.

hozzávalók / 4 adag

piskóta

krém

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. Keverjük össze egy tálban a lisztet, kakaót, sütőport és sót. Keverjük hozzá a vajat, barna cukrot és porcukrot. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliát és tejet.
  2. Öntsük az egészet egy tepsire (38×42 cm), amit sütőpapírral béleltünk. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük készre (kb 8-10 perc).
  3. Vágjunk ki 14-15 cm átmérőjű köröket – 4 darabot a kész piskótából. (Én erre egy műanyag kerek ételhordót használtam. Rátettem a piskótára, így meglett a kerek forma, és késsel körbevágtam.)

krém

  1. A habfixálót és a habtejszínt verjük keményre.
  2. Adjuk hozzá a porcukrot, vanília kivonatot és a csokicseppeket. Fakanállal keverjük össze.
  3. Összeállítás: Tegyük egy tányérra az első piskótalapot, rá egy nagy kanál krém. Így folytassuk a négy szintet.

díszítés

  1. Verjük a tojásfehérjét 5 percet közepes fokozaton. Adjuk hozzá a porcukrot és kakaót. Verjük még öt percet a leggyorsabb fokozaton.
  2. Vágjuk le egy szatyor végét, tegyük bele a krémet (krémnyomó is természetesen ugyanúgy jó), és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk hosszú csíkokat.
  3. 140 fokon süssük 1 órát. Hagyjuk kihűlni, majd törjük darabokra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 38×42 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 759
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

roppanós csokitorta, tejszínkrémes csokitorta, csokitorta tejszínes krémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1161
finomliszt 2 bögre
cukrozatlan kakaópor 8 ek
sütőpor 1.5 ek
vaj 7 ek
barna cukor 0.5 bögre
porcukor 0.5 bögre
1 csipet
tojás 3 db
vaníliaaroma 2 teáskanál
tej 2 dl
habfixáló 1 csomag
habtejszín 250 ml
porcukor 2 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
csokoládédara 6 ek
tojásfehérje 3 db
porcukor 85 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek