r
Nosalty Logó

Habos almás-mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Habos almás-mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 1418 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 5670 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 242 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2308.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1418 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    231.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9235.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    3792 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    997 mg
  • Foszfor
    2771 mg
  • Nátrium
    1425 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    845 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1107 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 5670 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Liszt és evőkanál-méret függő, hogy mennyi tejfölt fog felvenni a tészta. Gluténmentes liszttel 2-3 ek tejföl biztos kelleni fog! A tészta ne legyen kemény, de ne ragadjon a kezünkhöz! Fóliába csomagolva 2 órát hűtőben pihentetjük. (Gluténmentes liszttel én azonnal nyújtom, kissé törékeny-, és vajazott, lisztezett tepsibe teszem, majd ezzel együtt megy a hűtőbe.) Ne ijedjünk meg, ha több darabba törik a tésztánk, a tepsiben könnyű összenyomkodni, úgyse fog látszani. :)
  2. A vajazott, lisztezett tepsiben levő tésztát előmelegített sütőben 10 perc alatt félig megsütjük (légkeveréssel 155 fok, anélkül 170).
  3. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és durvára reszeljük. Hozzáadjuk a mákot, lekvárt. A porcukor és a citromlé mennyiségét az ízlésünk határozza meg. Egyneművé kavarjük.
  4. Az elősütött tésztára simítjuk a tölteléket és 15 percre visszatoljuk még a sütőbe.
  5. A fehérjét közben kemény habbá verjük, majd apránként adjuk hozzá a cukrot, a végén pedig az ecetet. Nem kell félni: nem fog érződni az íze, de a fehérjehab édességét tompítja kissé.
  6. A fehérjehabot a süteményre simítjuk, majd 20 percre még visszakerül a sütőbe. Ekkor már csak szárítjuk a habot, 50 fokon légkeveréssel. Figyeljük, hogy a hab szép fehér maradjon. :)
  7. A kihűlt süteményt forró vízbe mártott késsel szeljük.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13588
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 06.

Ajánló

Nekem igazi karácsonyi sütemény. :) Gluténmentes bejglit nem szoktam sütni, nekem ez a mákos helyette a karácsonyi mákos süti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meglepve láttam, hogy nincs fent az oldalon a recept! 10 éve sütöm minden karácsonykor ezt a sütit, nagyon szeretem. Idén először készítettem gluténmentes liszttel. A család nem vette észre :) Igaz, a tészta itt csak jelzésértékű, kis linzeres alap. Szerintem mindenképp kell bele a 10 dkg kenyér- vagy süteményliszt, anélkül nagyon törékeny lenne a tészta. A fotón levő süti már másnapos, a hab így nem a legfrissebb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek