Habos almás-mákos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
3g margarin18 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A töltelékhez
A habhoz
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
1g ecet0 kcal
Összesen
1418
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
A habhoz
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
2g ecet0 kcal
Összesen
5670
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.4g margarin38 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A töltelékhez
-
10.7g mák56 kcal
-
42.8g alma20 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
2.6g sárgabaracklekvár7 kcal
A habhoz
-
5.1g tojásfehérje3 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
Összesen
242
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 58 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2308.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 948 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 693 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.3 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 259.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 302 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 277 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
1418
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.2 g
Zsír
-
Összesen 231.8 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 108 g
-
Koleszterin 446 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9235.5 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 3792 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 997 mg
-
Foszfor 2771 mg
-
Nátrium 1425 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 845 g
-
Cukor 533 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 1036.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 381 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 1209 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1107 micro
-
β-crypt 114 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 753 micro
Összesen
5670
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 kk szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
2 db tojássárgája
-
5 dkg porcukor
A töltelékhez
-
5 közepes db alma
-
20 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
3 ek sárgabaracklekvár
A habhoz
-
3 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
-
1 tk ecet
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Liszt és evőkanál-méret függő, hogy mennyi tejfölt fog felvenni a tészta. Gluténmentes liszttel 2-3 ek tejföl biztos kelleni fog! A tészta ne legyen kemény, de ne ragadjon a kezünkhöz! Fóliába csomagolva 2 órát hűtőben pihentetjük. (Gluténmentes liszttel én azonnal nyújtom, kissé törékeny-, és vajazott, lisztezett tepsibe teszem, majd ezzel együtt megy a hűtőbe.) Ne ijedjünk meg, ha több darabba törik a tésztánk, a tepsiben könnyű összenyomkodni, úgyse fog látszani. :)
- A vajazott, lisztezett tepsiben levő tésztát előmelegített sütőben 10 perc alatt félig megsütjük (légkeveréssel 155 fok, anélkül 170).
- A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és durvára reszeljük. Hozzáadjuk a mákot, lekvárt. A porcukor és a citromlé mennyiségét az ízlésünk határozza meg. Egyneművé kavarjük.
- Az elősütött tésztára simítjuk a tölteléket és 15 percre visszatoljuk még a sütőbe.
- A fehérjét közben kemény habbá verjük, majd apránként adjuk hozzá a cukrot, a végén pedig az ecetet. Nem kell félni: nem fog érződni az íze, de a fehérjehab édességét tompítja kissé.
- A fehérjehabot a süteményre simítjuk, majd 20 percre még visszakerül a sütőbe. Ekkor már csak szárítjuk a habot, 50 fokon légkeveréssel. Figyeljük, hogy a hab szép fehér maradjon. :)
- A kihűlt süteményt forró vízbe mártott késsel szeljük.
- Sütés hőfoka: 155 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 22 alkalommal
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 13813
- Feltöltés dátuma: 2012. december 06.
Ajánló
Nekem igazi karácsonyi sütemény. :) Gluténmentes bejglit nem szoktam sütni, nekem ez a mákos helyette a karácsonyi mákos süti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
nyihaj
120 recept
Meglepve láttam, hogy nincs fent az oldalon a recept! 10 éve sütöm minden karácsonykor ezt a sütit, nagyon szeretem. Idén először készítettem gluténmentes liszttel. A család nem vette észre :) Igaz, a tészta itt csak jelzésértékű, kis linzeres alap. Szerintem mindenképp kell bele a 10 dkg kenyér- vagy süteményliszt, anélkül nagyon törékeny lenne a tészta. A fotón levő süti már másnapos, a hab így nem a legfrissebb.