r
Nosalty Logó

Bodzás habos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Bodzás habos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 711 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 4261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 711 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5835.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1805 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    670.9 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 4261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először is megfőzzük a pudingot.
  2. Szétválsztjuk a tojásokat, A sárgájába tesszük a cukrot, a vizet, az olajat, és robotgéppel jól kikeverjük.
  3. Lassan kevergetve hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Utóljára lazán beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot.
  5. Olajozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
  6. Az előkészített pudingot rákanalazzuk. A tetejére ráosztjuk a magozott meggyet.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, tűpróbáig sütjük.
  8. Kihűtjük, majd rákenjük a tetejére a lekvárt.
  9. A keményre vert tejszínhabot rásimítjuk, csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3004
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Ajánló

A különböző spájzban fellelhető lekvárokat ehez a sütihez nagyon jól felhasználhatjuk a hozzájuk illő gyümölcsökkel, amit szintén a spájzban megtalálunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bodzás habos
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a sütit egy napilap Gasztronómiai mellékletében találtam. Sajnos nagyon szeretjük az ilyen "habos-babos" süteményeket, így nem bírtam magammal, ki kellett próbálnom. Némi változtatással készült a mű, ugyanis eredetileg a recept áfonyalekvárral készült. De mivel Húsvét Hétfőjén jutott eszembe, hogy most azonnal meg kell sütnöm, jaj dehogy várok én arra, hogy kinyit majd a bolt ! Bodzalekvárom van még a spájzban, és áfonya helyett azzal kentem le a sütit. A családomnak nagyon tetszett, annál is inkább, mert csak egy kis sósat sütöttem a Húsvéti Ünnepekre. A vasárnapi ebédnél viszont megszólalt a családom: Na anya! Most már előveheted a meglepi süteményt! Mert általában nem fordul elő, hogy ebéd után ne lenne egy kis édesség. Én meg ott álltam édesség nélkül! Nagyon rosszul éreztem magam. Az volt a mulatságos, hogy azt hitték, vicc. Hát ezért kellett Húsvét Hétfőn azonnal sütnöm!

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek