Bodzás habos
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
1g víz0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
12 kcal
A pudinghoz
A tetejére
-
58g meggybefőtt42 kcal
-
33g lekvár/ dzsem93 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
32 kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
8g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
71 kcal
A pudinghoz
A tetejére
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
35g csokoládéforgács191 kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
10.7g tojás13 kcal
-
9.7g cukor38 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
A pudinghoz
-
2.2g csokoládés pudingpor8 kcal
-
21.9g tej12 kcal
-
1g cukor4 kcal
A tetejére
-
17g meggybefőtt12 kcal
-
9.7g lekvár/ dzsem27 kcal
-
14.6g habtejszín43 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
1.7g csokoládéforgács9 kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 972.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.8 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.6 g
Zsír
-
Összesen 141.2 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1056 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5835.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1805 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 2088 mg
-
Nátrium 1632 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 670.9 g
-
Cukor 366 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 435.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 661 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1021 micro
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
8 ml víz
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
8 ml napraforgó olaj
A pudinghoz
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
4.5 dl tej
-
2 ek cukor
A tetejére
-
350 g meggybefőtt
-
200 g lekvár/ dzsem
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- Először is megfőzzük a pudingot.
- Szétválsztjuk a tojásokat, A sárgájába tesszük a cukrot, a vizet, az olajat, és robotgéppel jól kikeverjük.
- Lassan kevergetve hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Utóljára lazán beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot.
- Olajozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
- Az előkészített pudingot rákanalazzuk. A tetejére ráosztjuk a magozott meggyet.
- Előmelegített sütőbe toljuk, tűpróbáig sütjük.
- Kihűtjük, majd rákenjük a tetejére a lekvárt.
- A keményre vert tejszínhabot rásimítjuk, csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3004
- Feltöltés dátuma: 2012. április 19.
Ajánló
A különböző spájzban fellelhető lekvárokat ehez a sütihez nagyon jól felhasználhatjuk a hozzájuk illő gyümölcsökkel, amit szintén a spájzban megtalálunk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ezt a sütit egy napilap Gasztronómiai mellékletében találtam. Sajnos nagyon szeretjük az ilyen "habos-babos" süteményeket, így nem bírtam magammal, ki kellett próbálnom. Némi változtatással készült a mű, ugyanis eredetileg a recept áfonyalekvárral készült. De mivel Húsvét Hétfőjén jutott eszembe, hogy most azonnal meg kell sütnöm, jaj dehogy várok én arra, hogy kinyit majd a bolt ! Bodzalekvárom van még a spájzban, és áfonya helyett azzal kentem le a sütit. A családomnak nagyon tetszett, annál is inkább, mert csak egy kis sósat sütöttem a Húsvéti Ünnepekre. A vasárnapi ebédnél viszont megszólalt a családom: Na anya! Most már előveheted a meglepi süteményt! Mert általában nem fordul elő, hogy ebéd után ne lenne egy kis édesség. Én meg ott álltam édesség nélkül! Nagyon rosszul éreztem magam. Az volt a mulatságos, hogy azt hitték, vicc. Hát ezért kellett Húsvét Hétfőn azonnal sütnöm!