r
Nosalty Logó

Gesztenyés habos szelet Melinda konyhájából

NS
Gesztenyés habos szelet Melinda konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

774
Kalória
10.7g
Fehérje
80.9g
Szénhidrát
43.4g
Zsír
39.2g
Víz
135.7g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
32.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 6191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    347.1 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5616.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    2125 mg
  • Nátrium
    1678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    647.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    313.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 6191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, először kemény habbá verjük a fehérjéket.
  2. A sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd a végén a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 'C-on 15-20 percig sütjük. Tűpróba!

Krém

  1. A vaníliás pudingot felfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A cukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumaromát és a kihűlt pudingot is.
  3. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet.

Tetejére

  1. A tejszínhabot felverjük, és a krémre kenjük.
  2. Hűtés után meleg késsel felszeljük. Csokidarával, kis csokipasztillákkal díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Karácsonyi meglepetés sütemény volt. Nagy sikert aratott :)

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...