Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés habos szelet Melinda konyhájából

Gesztenyés habos szelet Melinda konyhájából
Gesztenyés habos szelet Melinda konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi meglepetés sütemény volt. Nagy sikert aratott :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, először kemény habbá verjük a fehérjéket.
  2. A sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd a végén a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 'C-on 15-20 percig sütjük. Tűpróba!

Krém

  1. A vaníliás pudingot felfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A cukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumaromát és a kihűlt pudingot is.
  3. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet.

Tetejére

  1. A tejszínhabot felverjük, és a krémre kenjük.
  2. Hűtés után meleg késsel felszeljük. Csokidarával, kis csokipasztillákkal díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 482
elküldve: 3
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MózerMelinda

Mióta szakács: 2015.03.28.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos gesztenyés, gesztenyehabos süti, gesztenye kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

771
tojás 6 db
finomliszt 12 evőkanál
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 12 ek
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 csomag
gesztenyemassza 50 dkg
margarin 20 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
rum 50 ml
növényi habtejszín 250 ml