r
Nosalty Logó

Habkönnyű grízes-kókuszos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Habkönnyű grízes-kókuszos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 404 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4838 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 404 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    310.9 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3140.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 4838 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 278 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral jó habosra felverjük. Ezután mehet bele a liszt, a só, a kakaópor, a sütőpor, a szódabikarbóna és tej, az olaj is. Sima masszát keverünk belőle.
  2. Egy kb. 30 x 40 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd a masszát belesimítjuk, és előmelegített sütőben 180 °C-on 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba). A tepsiben rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  3. Hűlés után eltávolítjuk a sütőpapírt, majd a tésztát hosszában kettévágjuk.
  4. Megtöltjük a krémmel, és a hűtőben alaposan lehűtjük.
  5. Tetszés szerinti szeletekre vágjuk, a tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.

Krém

  1. A tejet lábosba öntjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot, a sót és a tojást. Lassú tűzön, állandóan kevergetve besűrítjük.
  2. Mikor kész, akkor hozzáadjuk a kókuszt és a vaníliás cukrot. Alaposan elkeverjük. Egy aránylag kemény krémet kapunk.
  3. Teljesen kihűtjük, majd a végén belekeverünk 0,5 dl tejszínt, hogy fellazuljon.
  4. Majd belehabosítjuk a vajat.
  5. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, és lazán a krémbe dolgozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 375
  • 7 napos nézettség: 8698
  • Össznézettség: 315743
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a kókuszos, a grízes krémeket, és így arra gondoltam, lehet együtt a kettőt egy finom, kevert kakaós sütiben élvezni... sikerült, legalábbis úgy érzem.

Hozzászólások (7)

Katica

Köszönöm szépen.

Törölt felhasználó

Szia Katica! A hosszában kettévágjuk azt jelenti, hogy az eredeti tepsi méret? tésztámat nem a "hagyományos módon" vágom két lapra, hanem elfelezem, azaz lesz két 30x20-as lapom? Köszi: L.

Katica

Szia Lara! Igen,...jól gondoltad. Így is elég kiadós. Ha lapra vágod, nagyon vékony a tészta és könnyen törik. Szép Karácsonyt kívánok.

veinhardt

Nagyon jól néz ki! Mentem! Bár szerintem nem jön ki nyolcszáz forintból! Egy normális vaj legalább 250, a tej, a tojás, növényi tejszín, ezeket mind meg kell venni és nem minden áll el felbontás után!

Katica

Általában akciósan vásárlok. Sikerül kifogni olcsóbban dolgokat. Ha tartós tejet vásárlok, a h?t?ben el áll, a tejszín sem romlik meg....és elég sok mindent sütök a családnak...kárba nem vész semmi. A vajnál sem mindig a " legdrágább " kerül a kosaramba...inkább a vajas margarinokat szeretem és azt is úgy szoktam vásárolni, amikor akciós, többet veszek, mert lefagyasztva sokáig el áll.

bobóci

Sziasztok! Megcsináltam én is, kicsit megreformálva: a tésztához zablisztet használtam, a cukrot pedig 25 gramm eritritolra és egy kevés folyékony steviára cseréltem. A krémhez tönköly búzadarát tettem, a kókuszreszelékb?l kicsit többet a receptben írtnál, édesítésnek xilitet, a vaj és habtejszín helyett pedig mascarponét és kb. egy deci f?z?tejszínt (mert ezekb?l pont volt annyi maradék a h?t?ben). Az elején kicsit száraz volt a tészta, de kb. egy óra állás után nagyon klasszul összeállt, és finom lett. Ja, és tettem bele egy kis rumot is, ami szerintem nagyon jót tett neki. Köszönöm a receptet, mindenképp fogom még sütni, mert sokszor nincs kedvem pudingot f?zni meg tojásfehérjét verni, és ezzel megúszhatom mindkett?t, ráadásul nem kell bele negyed kilónyi zsiradék sem.

Katica

Köszönöm szépen visszajelzésedet. Örülök, hogy leírtad így is.. :)

divica

Jól néz ki és finom. Egészség szempontjából jó, hogy kevés cukor van benne, bár én édesebben szeretném, legközelebb teszek bele egy kis sztíviát is.

Katica

Kedves egészségedre! A recept leírása egy támpont. Elkészítése, fogyasztása már más mozzanat.Tulajdon képen, mindenki saját ízlése szerint ízesít. Családomnak is vannak olyan tagjai, akik rá porcukroznak, mert nekik is jobban bejön az édesebb íz.

Babanet

Kedves Katica! Nem vagyok jártas a f?zött krémekben... hogy érted azt a krém elkészítésénél, hogy "Majd belehabosítjuk a vajat."?

Katica

Kedves Babanet! Ez annyit jelent,hogy a felf?zött grízes péphez adsz egy kevés tejszínt,hogy ne legyen olyan kemény, az így kapott masszához adod a puha vajat és egy kézi mixerrel alaposan, jó habosra (krémes állag ) kikevered.

Törölt felhasználó

Nem tudom, hogy nálam mi történt, de nekem nem sikerült. Nekem a töltelék nem lett olyan szilárd, mint a recept állította. Adtam hozzá még kókuszreszeléket, amivel viszonylag szilárd lett, de a hozzákevert habtól újból csak folyik. Nem is raktam bele az összes tölteléket. Most a h?t?ben pihen, hátha a tészta megszívja magát és esetleg fel tudom vágni. Ha mást nem, villával esünk neki. ízre jó, de az állag nem jó.

Katica

AdriMoo, amikor bes?ríted magát a búzadarát a tejjel,tojással,az maga már s?r?bb,mint egy átlagos tejbegríz.Ehhez kevered rögtön a kókuszreszeléket. Ha kih?lt, olyan lesz ,mint egy morzsalékos homok,szinte alig tudod kikeverni, ezért van a tejszín a lazítónak. Még eddig senki nem panaszkodott.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek