r
Nosalty Logó

Kókuszos-banános kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Kókuszos-banános kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 598 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 598 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    197.3 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 3581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Verjük fel a vajat a cukorral és 1 db tojással.
  2. Dolgozzuk bele a lisztet és a sütőport egy csipet sóval együt, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. Rakjuk 15 percre a hűtőbe, majd süssük kb. 15 percig.
  4. A banánt hámozzuk meg, karikázzuk fel, és locsoljuk meg a lime-ok levével. Néhány karikát tegyünk félre díszítésnek, a többit osszuk el a tészta tetején.
  5. A megmaradt 2 db tojást verjük fel a porcukorral, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket, és osszuk el a banán tetején.
  6. Tegyük vissza a sütőbe még kb. 25 percre.
  7. Tálaljuk a félre tett banánszeletekkel, ízlés szerint porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20X30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6599
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 01.

Ajánló

A másik nagy kedvenc a banán ízesítésű forrócsoki, azzal együtt nagyon finom! Arra azért figyeljünk, hogy mikor a tojásokat felverjük a porcukorral, a kókuszreszeléket csak éppen az előtt adjuk hozzá, mikor már a babánszeletekre öntjük, mert a kókusz felszívja a tojás nedveségét, és száraz lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Nagy kedvencem a banán, így mikor a kezembe akadt ez a recept, nem volt kérdés, hogy elkészítem. Nem is bántam meg!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek