r
Nosalty Logó

Karamellkrémes hólabda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Karamellkrémes hólabda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

karamellkrém

Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

karamellkrém

Összesen 3751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

karamellkrém

Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3019.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    1265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1914 micro
Összesen 3751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

tészta

karamellkrém

Elkészítés

tészta

  1. Az 5 tojássárgáját a cukorral, a forró vízzel alaposan kikeverjük (géppel könnyebb). Hozzáadjuk a kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a habbá vert fehérjét is.
  2. Sütőpapírral bélelt, kb. 35x22 cm-es tepsibe borítjuk, és előmelegített sütőben először magasabb, 210 fokos, majd kissé lecsökkentett hőmérsékleten megsütjük. Végezhetünk tűpróbát. Kihűtjük
  3. Egy csapott evőkanál karamell-pudingport 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk. 3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és a maradék tejjel feleresztve főzni kezdjük. Mikor már majd nem forró, beleöntjük a tojássárgás tejet, és gyenge tűzön besűrítjük.
  4. Mikor épp, hogy langyosra hűlt a krém, hozzáadjuk a vajat, amivel simára keverjük.
  5. Elkészítjük a labdákat. Miután kihűlt a tészta, kiszaggatjuk (5-7 cm-es formával), és félbevágjuk a korongokat.
  6. A félbevágott sütiket megkenjük a krémmel, tetejét, oldalát is bekenjük, majd a kókuszreszelékben megforgatjuk .Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 6013
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 05.

Ajánló

A karamell-pudingport liszttel is pótolhatjuk!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha már hólabda, mért ne legyen isteni karamellkrémmel!!! A puha, isteni krémes labdába mikor az ember beleharap....nem a fájdalomtól fog csillagokat látni.... :-))))

Hozzávalók

tészta

karamellkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.