r
Nosalty Logó

Gyümölcsös túrótorta Mandula konyhájából

Mandula
Gyümölcsös túrótorta Mandula konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

599
Kalória
16.6g
Fehérje
71g
Szénhidrát
27.9g
Zsír
131.8g
Víz
166.3g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
42.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.6 g

Zsír

  • Összesen
    223 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7120.3 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2367 mg
  • Nátrium
    963 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    567.8 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1054.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    351 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1689 micro
Összesen 4793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.6 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformánkat kivajazzuk.
  2. A tésztához a puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat, végül beleforgatjuk a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet is. A tortaformába simítjuk, és 25-30 percig sütjük, hogy kérget kapjon a teteje.
  3. Közben meghámozzuk a barackokat, gerezdekre vágjuk.
  4. A túrókrémhez szétválasztunk két tojást, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, felhasználásig hűtőbe tesszük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal majd a két tojás sárgájával plusz még egy tojást beleütünk. Hozzákeverjük az áttört túrót, a reszelt citromhéjat, összekeverjük a keményítővel is. Végül óvatosan a fehérjehabba forgatjuk.
  5. Kivesszük a tésztát, megkenjük pár kanál lekvárral (esetemben cseresznye), elrendezzük rajta a gyümölcsöket, befedjük a túrókrémmel, és visszatesszük a sütőbe további 45 percre (ekkor már hőlégkeverésesen). Majd kikapcsoljuk a sütőt, és még 10 percig otthagyjuk.
  6. A formában hagyjuk hűlni, langyosan már lehet szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 65 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Egy jó barátunk előrehozott születésnapjára készült a torta. Gyorsan elfogyott az utolsó morzsáig. Az eredeti recept a mindmegette.hu-ról származik, ez egy kissé átdolgozott verziója. Bármilyen gyümölccsel és lekvárral finom, a lényeg, hogy jól harmonizáljon!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...