r
Nosalty Logó

Gyümölcsös sült pite Csupasüti konyhájából

Csupasüti
Gyümölcsös sült pite Csupasüti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

601
Kalória
6.7g
Fehérje
47.9g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
78.9g
Víz
-
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 296 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    515.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    237 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    175 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7343 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    5638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    574.4 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    946.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    163 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    7200 micro
  • β-crypt
    648 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 7194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 296 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Lisztet a margarinnal és a két kanál sóval összemorzsoljuk,és hozzáöntjüka tejet, egyszerű pite tésztává gyúrjuk. 4-5 mm vastagra nyújtjuk, nagyméretű pogiszaggatóval köröket szaggatunk.
  2. Én fahéjas cukorban megforgatott, felezett szilvát és barackot, próbaképp aszalt barackot töltöttem bele(vagy 1 db fahéjas kockacukrot tehetünk a mag helyébe).
  3. Tojásfehérjével megkenjüka szélét, és félköröket hajtunkbelőle, majd villával összenyomkodjuk.
  4. Nem túl forró olajbanaranybarnára sütjük. Egy tálban papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat, és megszórjuk porcukorral. (Fahéjas porcukor, vaníliás porcukorvagy ízlésünknek megfelelő fincsi lekvárt adhatunk mellé.)
  5. Csinos kis párnácskák sültek belőle, vigyázzunk, hagyjuk hűlni, mert forrón a gyümölcs megégetheti a nyelvünket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p

 A nyári kánikulák sütikéje lehet ez a gyümölcsös pite, amit villámgyorsan el lehet készíteni.  Több fázisfotót találtok a blogomon.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek