r
Nosalty Logó

Áfonyás tarte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Országh Kitti
Áfonyás tarte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A creme patissiere-hez

Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A creme patissiere-hez

Összesen 3903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A creme patissiere-hez

Összesen 241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1006 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.1 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1736 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 3903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A creme patissiere-hez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összegyúrjuk a tésztához az átszitált lisztet, a porcukor és a szobahőmérsékletűre engedett vajat, majd hozzálöttyintjük a vizet, és a vaníliás cukorral is összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük pihenni legalább 45 percre.
  2. Egy 26 cm-es piteformába belehelyezzük a tésztagömböcöt, és szépen az ujjainkkal elegyengetjük benne. Próbáljuk egyenletesen kiteríteni: ha itt-ott kilyukadna, tapasszuk össze. Újabb pihentetés, ezúttal 30 percig csücsüljön a hűtőben a tészta. Ezután kivesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Figyelgessük, mikor aranybarnára sül, kivehetjük. Hagyjuk pihenni, a vajas tésztát nem szabad forrón megpiszkálni, különben szétesik.
  3. Addig elkészítjük a krémet: 4 deci tejet a vaníliás cukorral felteszünk melegedni alacsony hőmérsékleten: ha forráspont közelébe ér, lehúzhatjuk a tűzről.
  4. Ezalatt összedolgozzuk a tojássárgájákat a cukorral, illetve óvatosan és fokozatosan a kukoricaliszttel és a maradék 1 deci tejjel.
  5. A vaníliás tejet és a tojássárgájás keveréket óvatosan, lassan, de határozottan összedolgozzuk. Ha ezzel megvagyunk, visszatesszük közepes lángra felforrni a tojásos-tejes-kukoricalisztes keveréket. Ha elkezd sűrűsödni, jó úton járunk: nem kell megijedni, teljesen sűrű lesz, kevergessük folyamatosan.
  6. Pihentetés következik legalább egy óráig, ezalatt felverjük a behűtött tejszínt.
  7. Az óra leteltével összedolgozzuk a krémet és a tejszínhabot óvatosan, majd a kész vajas tésztánkra halmozzuk egyenletesen.
  8. Végezetül rádobáljuk az áfonyaszemeket. Legalább 2órán át hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7053
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Kerestem egy mennyei pitereceptet, olyat, amitől tényleg mindenki olvadozni fog. Több leírás egyesítéséből és saját kútfőből született meg ennek a világszerte ismert pitének, a tartnak az ötlete, ezúttal áfonyával. A hosszú folyamat után nagyon elégedettek leszünk!

Hozzávalók

A tésztához

A creme patissiere-hez

Címlapról ajánljuk

További cikkek