Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-fehérboros csirke

Mandulás-fehérboros csirke
Mandulás-fehérboros csirke
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Váncsa-féle villámvacsora a rohanós hétköznapokra. Kicsit édeskés, frissítően savanykás, kellemesen pikáns. Lehet, hogy csak azért, mert egy marhát-sertést preferáló apa mellett szocializálódtam, de az a gyanúm, hogy elsősorban a lányok fogják szeretni. Fogyózós barátnők vacsorás pletyópartiján tuti találat!:-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én párolt ceruzababot csináltam mellé, de bármilyen főtt-sült-blansírozott zöldség idális társa lehet.
Ha pedig nincs kedvünk zöldségekkel bajlódni, akkor hajrá rizs.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe beleszórjuk a sót és a borsot.
  2. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, megforgatjuk a liszben.
  3. A vaj felét serpenyőbe tesszük, és lassú tűzön, néha forgatva megpároljuk-pirítjuk a csirkemelleket. Félidőben meglocsoljuk őket citromlével.
  4. Ha a csirkemellek készen vannak, félretesszük őket.
  5. A maradék vaj felét a serpenyőbe tesszük, megpirítjuk rajta a mandula szeleteket. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Pár percig pirítgatjuk, de oda ne kapjon!
  6. Hozzáöntjük a bort, beletesszük a maradék vajat, egyet rottyantunk rajta.
  7. A csirkemelleken igazságosan elosztjuk a mandulás-boros "ragut", megszórjuk petrezselyemmel, és azon melegében tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 787
elküldve: 3
receptkönyvben: 194
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros-mandulás csirkemell, mandulás csirkemell fehérborral és citrommal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

493
csirkemell filé 80 dkg
finomliszt 3 evőkanál
vaj 3 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
fehérbor 0.5 dl
mandula 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint