r
Nosalty Logó

Mandulás-fehérboros csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Mandulás-fehérboros csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 505 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2016 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 505 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3853.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    751 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2517 micro
Összesen 2016 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztbe beleszórjuk a sót és a borsot.
  2. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, megforgatjuk a liszben.
  3. A vaj felét serpenyőbe tesszük, és lassú tűzön, néha forgatva megpároljuk-pirítjuk a csirkemelleket. Félidőben meglocsoljuk őket citromlével.
  4. Ha a csirkemellek készen vannak, félretesszük őket.
  5. A maradék vaj felét a serpenyőbe tesszük, megpirítjuk rajta a mandula szeleteket. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Pár percig pirítgatjuk, de oda ne kapjon!
  6. Hozzáöntjük a bort, beletesszük a maradék vajat, egyet rottyantunk rajta.
  7. A csirkemelleken igazságosan elosztjuk a mandulás-boros "ragut", megszórjuk petrezselyemmel, és azon melegében tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6497
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 16.

Ajánló

Én párolt ceruzababot csináltam mellé, de bármilyen főtt-sült-blansírozott zöldség idális társa lehet. Ha pedig nincs kedvünk zöldségekkel bajlódni, akkor hajrá rizs.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Váncsa-féle villámvacsora a rohanós hétköznapokra. Kicsit édeskés, frissítően savanykás, kellemesen pikáns. Lehet, hogy csak azért, mert egy marhát-sertést preferáló apa mellett szocializálódtam, de az a gyanúm, hogy elsősorban a lányok fogják szeretni. Fogyózós barátnők vacsorás pletyópartiján tuti találat!:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek