Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös házi müzlis pohárdesszert

Gyümölcsös házi müzlis pohárdesszert
Gyümölcsös házi müzlis pohárdesszert
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre itt a nyár és a várva-várt málnaszezon. Ezeken a forró nyári napokon a nehéz, cukros, tömény sütemények szerintem senkinek sem esnek annyira jól, viszont annál inkább kívánjuk a gyümölcsben és rostban gazdag finomságokat. Ezt a pohárdesszertet, vagy éppen napindító reggelit is ez az elképzelés ihlette. Nagyon könnyű, de mégis egy egész délelőttnyi energiát ad, finom és még egészséges is. Kell ennél több?

hozzávalók / 6 adag

Házi müzli

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Házi müzli

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük.
  2. Következő lépésben a mézet, almalevet és az olívaolajat a csipetnyi sóval egy kis lábasban felolvasztjuk, és összemelegítjük.
  3. Ezt követően ráöntjük a zabpelyhes keverékünkre, és az egészet jól összedolgozzuk. Nem kell hogy összeálljon a massza, csak az a lényeg hogy mindenhol átjárja a keveréket az öntetünk. Ezt beletesszük egy tepsibe, és egyenletesen eloszlatjuk.
  4. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, eközben párszor átkeverjük, hogy mindenhol szépen megpiruljon. És készen is van az isteni, adalékanyag-mentes müzlink.

További alapanyagok

  1. A pohár rétegzését a müzlinkkel kezdjük. Egy keveset teszünk a poharunk aljára, majd arra jön 2 ek. görög joghurt, amit szépen elegyengetünk. Erre helyezünk pár szem málnát. Majd megint müzli és megint joghurt.
  2. A desszertünk tetejére a vékony karikákra szeletelt banánunkat körben ráhelyezzük a joghurtra, és a közepére egy málnaszemet teszünk. Végül egy kis fahéjjal és müzlivel meghintjük az egészet. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 205
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csenge.Mlnr

Mióta szakács: 2015.08.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, uzsonna
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabpelyhes pohárkrém, magos-gyümölcsös joghurtkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

443
zabpehely 1 bögre
aszalt szilva 15 g
lenmag 1 ek
napraforgómag 1 ek
kesudió 15 g
mandulapehely 1 ek
kókuszreszelék 1 ek
méz 1 ek
olívaolaj 1 ek
almalé 1 dl
görög joghurt 24 ek
banán 6 közepes db
málna 60 dkg
fahéj 6 kk
méz 6 ek