Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Poharas csoki-különlegesség

Poharas csoki-különlegesség
Poharas csoki-különlegesség
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húgom születésnapjára készítettem ráadásnak, egy kis kiegészítő édességnek.
Vendégvárónak is kitűnő, jó egy tucat könnyen elkészíthető ebből.

hozzávalók / 12 adag

A csokoládékrémhez

A pudingkrémhez

A gyümölcsök

  • 1 db banán (barack, alma, körte)

ajánlat

A pohár falán lehet fehér olvasztott csokoládé is, viszont én a pudingkrémet elrejtettem benne, így szépen látszott a pohár oldalán a minta, és szép hátteret adott neki a habos csokoládékrém.
A gyümölcsöket külön-külön is lehet használni, mindenképpen apróra vágva helyezzük az aljára.
A tetejét megszórhatjuk reszelt csokoládéval, vagy meglocsolhatjuk más öntettel.
Akinek túl tömény a krém, babapiskótával könnyítheti az édességet.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

Csokoládékrém készítése:


  1. Felverjük a habtejszínt és a tojások fehérjét külön-külön. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót.
  2. A 300 g csokoládéból kb. 200g -ot  felolvasztunk gőz felett, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját, és alaposan elkeverjük.
  3. Ezt a masszát hozzáadjuk a habtejszínhez, és a tojások fehérjét is hozzákeverjük, így lesz a csokikrém, melyet hűtőben tárolunk.

Pudingkrém készítése:


  1. A tejet felfőzzük a cukorral, és hűlni hagyjuk.
  2. A tojások sárgáját habverővel összekeverjük az édes tejjel, és elkezdjük újra lassan főzni.
  3. Ehhez hozzáadjuk az előre felhabosított vajat az étcsokoládéval, és puding sűrűségűre főzzük.

Tálalás:


  1. A poharakat előkészítjük az olvasztott csokoládéval, melyet a pohár falán végig csurgatunk, és ízlés szerint díszítünk.
  2. Először a gyümölcsöket helyezzük az aljára, majd rétegezzük a csokoládé- és pudingkrémet felváltva.
  3. A tetejét tejszínhabbal bolondítjuk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 312
elküldve: 2
receptkönyvben: 440
elkészítve: 0/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Knoblauh Diána

Mióta szakács: 2009.10.27.
12 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládékrém, poharas édesség, csokis pohárkrém, tejszínes csokoládékehely

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2011-01-09 14:45

Kedves Diána!

iWiW klubunkban ajánlottuk a receptedet!
Légy Te is a NoSalty.hu iWiW klub tagja!
Boldog új évet kívánunk!

NoSalty.hu csapata

508
habtejszín 5 dl
tejcsokoládé 300 g
tojás 4 db
porcukor 2 dkg
habfixáló 2 csomag
tej 3 dl
cukor 20 dkg
étcsokoládé 20 dkg
tojássárgája 2 db
vaj 5 dkg
banán 1 db