Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös gratin

Gyümölcsös gratin
Gyümölcsös gratin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Terveim szerint a nyáron kizárólag gyümölcsös édességeket készítek, és azt is csak mértékkel.
További szempont a gyorsaság, és az, hogy a sütőt a lehető legrövidebb időre kelljen bekapcsolnom.
Ennek a desszertnek a krémje előre is elkészíthető, így akár vendégváró is lehet, de a gyümölcsöket csak sütés előtt tegyük a krémre, mert levet ereszthetnek.

hozzávalók / 4 adag

A gyümölcsökhöz

A vaníliakrémhez

A szóráshoz

A tál kikenéséhez

ajánlat

Megjegyzés:
A gyümölcsöket idény és kedvünk szerint variálhatjuk, mint ahogy a puding fajtáját is. A bogyós gyümölcsöket azonban nem érdemes kihagyni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük, a sárgabarackokat pedig kimagozzuk, és cikkekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével.
  2. 4 dl tejet felforralunk a vaníliás cukorral, 1 dl hideg tejben pedig elkeverjük a pudingport.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és beledolgozzuk először a pudingporral elkevert hideg tejet, majd a vaníliás forró tejet is. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük.
  4. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk, és beleöntjük a krémet, hagyjuk langyosra hűlni.
  5. A krém tetején elrendezzük a sárgabarack szeleteket, a szedret, és megszórjuk a ribizliszemekkel.
  6. Forró sütőben 8-10 percig grillezzük, langyosan tálaljuk porcukorral megszórva.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 594
elküldve: 7
receptkönyvben: 351
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Vesta

Mióta szakács: 2008.12.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös vaníliakrém sütőben sütve, vaníliakrém sárgabarackkal és szederrel, gyümölcsös puding

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vezsu
vezsu / vezsu Thu, 2010-08-05 13:07

Csodás!!!!! Ínycsiklandó.....guszta a szemnek és a szájnak....
zsuzsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-08-01 15:17

Már ránézni gyönyörűség!!!Csodálatos színvilága van, és ha e mellett még az ízvilága is ennyire bejön?Akkor az csúcs! Kipróbálásra, a jövőhéten,köszi!Éva-Anyóca

370
sárgabarack 20 dkg
piros ribizli 15 dkg
szeder 15 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
tej 5 dl
tejszínízű pudingpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 4 db
cukor 10 dkg
porcukor 1 teáskanál
vaj 1 ek