r
Nosalty Logó

Hóvirág

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hóvirág
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Összesen 123 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2873 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1311 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Elkészítés

A kétszersült alaphoz

  1. Fél liter tejet a (2 ek) cukorral és a vaníliával megmelegítjük (nem szükséges felforralni).
  2. A kétszersült mindkét oldalát egyenként megmártogatjuk a langyos, édes tejben (de nem áztatjuk!), majd szorosan egymás mellé rendezzük őket egy tálaló edény aljára.
  3. A tojások fehérjét és sárgáját kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a (3 ek) cukorral, valamint a liszttel.
  4. Fokozatosan hozzáöntjük a maradék tejet, alaposan kikeverjük vele. Ha elkevertük, hozzáöntjük a vaníliás tejhez. Lassan felfőzzük, jó sűrű legyen.
  5. Ha kész, jól kihűtjük, majd ráöntjük a tál alján várakozó kétszersültekre. (TIPP: nem kell túl vastag réteget zúdítani rájuk, mert akkor nehezebben keményedik meg. Ha kicsi a tálaló edény átmérője, inkább készítsünk benne két réteget)
  6. Betesszük a hűtőbe, legalább negyed órára.
  7. Mikor már teljesen kihűlt, elkészítjük a gyümölcshabot. (Érdemes látványosabb, piros vagy lila gyümölcsökkel készíteni.) A tojások fehérjéből, 1 mokkáskanálnyi ecettel kemény habot verünk.
  8. Hozzáadjuk a 15 dkg gyömölcsöt és a 15 dkg cukrot. A hozzáadott finomságokkal ismét jó keményre verjük a habot.
  9. A kész gyümölcshabot rásimítjuk a kihűlt vaníliakrém tetejére, esetleg maradék gyümölccsel díszítjük a tetejét, majd letakarva mehet a hűtőszekrénybe.
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 30454
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 20.

Ajánló

Én egyszer úgy jártam, hogy már javában készítettem a hóvirágot, mikor kiderült, hogy nincs is itthon gyümölcs. Ennek hiányában kikaptam a hűtőből egy üveg Anyukám készítette eperdzsemet, abból tettem a habba kb. 3 púpozott evőkanálnyit. Ez esetben természetesen cukrot nem teszünk bele!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogy miért Hóvirág? Drága jó Édesanyámtól van ez a nagyon-nagyon régi, családi recept, s Ő, gyerekkorunkban még az akkoriban kapható, Hóvirág nevű kétszersültből készítette. Innen ragadt rá. :-) De minden édesség receptünk közül ez a kedvencem! Nagyon gyorsan elkészül, látványos, és elképesztően finom. Nálunk magasan veri a fagylaltot is. :-) Próbáljátok ki! Az év bármely szakában elkészíthető (lekvárral is), de nálunk nyáron van legnagyobb keletje - a hőségben aranyat ér. Igazi kellemes, könnyű, hűsítő, nyári édesség. De VIGYÁZAT!! Nem árt még az elkészítés napján elfogyasztani, mert másnap (bár az íze még akkor is kitűnő, de) a megjelenése már... Hmmm, nem épp dekoratív.

Hozzávalók

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...