Nosalty Logó

Hóvirág

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Hóvirág
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Összesen 509 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Összesen 2040 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Összesen 123 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 509 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2873 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1311 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 2040 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Elkészítés

A kétszersült alaphoz

  1. Fél liter tejet a (2 ek) cukorral és a vaníliával megmelegítjük (nem szükséges felforralni).
  2. A kétszersült mindkét oldalát egyenként megmártogatjuk a langyos, édes tejben (de nem áztatjuk!), majd szorosan egymás mellé rendezzük őket egy tálaló edény aljára.
  3. A tojások fehérjét és sárgáját kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a (3 ek) cukorral, valamint a liszttel.
  4. Fokozatosan hozzáöntjük a maradék tejet, alaposan kikeverjük vele. Ha elkevertük, hozzáöntjük a vaníliás tejhez. Lassan felfőzzük, jó sűrű legyen.
  5. Ha kész, jól kihűtjük, majd ráöntjük a tál alján várakozó kétszersültekre. (TIPP: nem kell túl vastag réteget zúdítani rájuk, mert akkor nehezebben keményedik meg. Ha kicsi a tálaló edény átmérője, inkább készítsünk benne két réteget)
  6. Betesszük a hűtőbe, legalább negyed órára.
  7. Mikor már teljesen kihűlt, elkészítjük a gyümölcshabot. (Érdemes látványosabb, piros vagy lila gyümölcsökkel készíteni.) A tojások fehérjéből, 1 mokkáskanálnyi ecettel kemény habot verünk.
  8. Hozzáadjuk a 15 dkg gyömölcsöt és a 15 dkg cukrot. A hozzáadott finomságokkal ismét jó keményre verjük a habot.
  9. A kész gyümölcshabot rásimítjuk a kihűlt vaníliakrém tetejére, esetleg maradék gyümölccsel díszítjük a tetejét, majd letakarva mehet a hűtőszekrénybe.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 24893
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 20.

Ajánló

Én egyszer úgy jártam, hogy már javában készítettem a hóvirágot, mikor kiderült, hogy nincs is itthon gyümölcs. Ennek hiányában kikaptam a hűtőből egy üveg Anyukám készítette eperdzsemet, abból tettem a habba kb. 3 púpozott evőkanálnyit. Ez esetben természetesen cukrot nem teszünk bele!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hogy miért Hóvirág? Drága jó Édesanyámtól van ez a nagyon-nagyon régi, családi recept, s Ő, gyerekkorunkban még az akkoriban kapható, Hóvirág nevű kétszersültből készítette. Innen ragadt rá. :-) De minden édesség receptünk közül ez a kedvencem! Nagyon gyorsan elkészül, látványos, és elképesztően finom. Nálunk magasan veri a fagylaltot is. :-) Próbáljátok ki! Az év bármely szakában elkészíthető (lekvárral is), de nálunk nyáron van legnagyobb keletje - a hőségben aranyat ér. Igazi kellemes, könnyű, hűsítő, nyári édesség. De VIGYÁZAT!! Nem árt még az elkészítés napján elfogyasztani, mert másnap (bár az íze még akkor is kitűnő, de) a megjelenése már... Hmmm, nem épp dekoratív.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Zit! Elárulom neked, hogy bár hosszas keresgélés után, de a SPAR-ban találtam Hóvirág kétszersültet. A férjemnek a nagymamája készített sokszor ilyet. Engem is évek óta nyúz, hogy csináljak, de kétszersültet sehol sem kaptam. Mostmár s?r?n van a terítéken. Remélem tudtam segíteni. Jó szakácskodást! Judit

Törölt felhasználó

Köszönöm, kedves Judit! :-) Én bármilyen kétszersültb?l elkészítem, ha úgy adódik, de nagyon köszönöm az infót, mert persze abból az igazi. :-) Neked is sok sikert konyhában (is)!

Törölt felhasználó

Ó istenem gyermekkorom rég elfeledett egyik kedvence, aminek csak a nevére emlékeztem, meg arra hogy mennyire finom volt. köszi a receptet, el is készítem.

Törölt felhasználó

Kedves Tündibündi, nagyon örülök! :-) De jó, hogy van még, aki ismeri! Azt hittem, csak a mi családunk ismeri, senki mástól nem hallottam még, mindenki csak nézett furán, ha említettem.

Törölt felhasználó

Szió! Már szereztem kétszersültet,szerintem holnap elkészítem.Jelzek milyen lett!

Törölt felhasználó

Szia Kinga85! :-) Jó, izgatottam várom a fejleményeket. Én is ma, vagy holnap tervezem készíteni. Nyáron ez egyszer?en megunhatatlan, még a fagylaltnál is jobban esik!

Törölt felhasználó

Szia Zit! én nagyon gyakran szoktam készíteni ezt az édességet amely finomabb mint a somlói galuska sztem ! :) De én nem tejben áztatom a kétszersültet hanem gyenge instant kávéban vagy kakaósvízben !Próbáld csak azzal milyen mennyei íz hatást érsz el !

Törölt felhasználó

Asztaaa, ez nagyon jó 5let, ki is fogom próbálni, köszönöm szépen! :-))

Törölt felhasználó

nagyon szívesen kedves ! és még ha a habtetejére egy kis egyszer? saját készítés? csokiöntetet pocsolsz ujfent csak nyálcsorizós finomságot kapsz ;)

hlia

Eperrel próbálta már valaki?

maria54321

Én is sokszor csinálom de gyümölcs nélkül, még az anyukámtól tanultam gyerekkoromban . Mi is kávéba mártjuk a kétszer sültett . Másnap kell enni mikor jó ki h?lt . A krémet magam f?zöm hozzá .

Törölt felhasználó

Mi a kétszersültet rummal locsoljuk, nem kávéval. Valamint minden egyes kétszersült kap egy kanál házi sárgabarack lekvárt is.

Éva néni

Sziasztok! Én tudok egy másik változatot is, nálunk ez ment "Hóvirág" néven, ugyanazon okból, mint Zit családjában. Szóval a még forró vanília krémbe keverem be a habot, a kétszersültet rumos kávéba mártogatom, és nem friss gyümölcsöt használok, hanem a rétegek közé durvára tört diót és mazsolát szórok. Na kérem, ez sem semmi, nálunk ez inkább téli édesség (volt). Ja, és ha d?zsölni akar az ember gyereke, a tetejét bevonhatja még tejszínnel is, megszórva kis kakaóval...

Finimini

Gyakorlatilag a krém egy "krémes krém" csak hígabb változatban. Nagyon jó. rumos-tejbe áztatott kétszersülttel, azon kevés baracklekvárral, krémmel rétegezve - és gyerekkori kedvencem újra éled. Éva néni köszönöm. Anyukám így készítette.

Hozzávalók

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!