Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros házi pitából

Gyros házi pitából
Gyros házi pitából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenkinek ajánlom, biztos osztatlan sikere lesz. Ez egy 8 személyes adag, vendégvárónak is jó.
Kevesebb liszttel kár összekoszolni az edényt :-), ha kisebb adagot akarunk, a fennmaradó, megsült pitákat betehetjük a mélyhűtőbe.

hozzávalók / 8 adag

A pitához (8 db)

A töltelékhez

Az öntethez

ajánlat

Vega változatban a csirkehús helyett használhatunk apró mozzarella sajtgolyókat, amit kevés olajon rövid ideig kissé átmelegítünk, és fűszerezünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pitát, összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, pihentetjük fél órát.
  2. Ezalatt olajon megpirítjuk a csirkemell-kockákat, fűszerezzük, melegen tartjuk.
  3. A tésztát 8 részre osztjuk, vékony kör alakúra kinyújtjuk, majd száraz teflon serpenyőben mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük nagy lángon.
  4. A megsült pitákat megtöltjük sült hússal, összevágott zöldségekkel, és csípős öntetet teszünk bele.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 494
elküldve: 20
receptkönyvben: 1 305
elkészítve: 32/57
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi pita csirkemellel, zöldséges-húsos gyros

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lukovich
Lukovich Mon, 2016-05-30 11:34

Szia!
Isteni a tészta recepted, cserélhető amúgy a kefir joghurtra?

sissy.1005
sissy.1005 Wed, 2013-03-13 13:33

Sziasztok! Hááát, ez nagyon finom... én tzazikivel csináltam, mert nálunk az a nagy kedvenc... (azt is házilag "gyártottam" le). Akkora sikere lett, a Párom azt mondta, hogy utoljára akkor evett ilyen gyrost, amikor Korfun nyaraltunk! :))) Tényleg pont olyan, mintha Görögországban készítették volna! Ezentúl csak így szabad készítenem... :)) Nagyon- nagyon sok köszönet, hogy megosztottad velünk a receptet!! Szép napot Mindenkinek! :)

taranikó
taranikó Fri, 2012-11-09 12:23

Nagyon finom lett! Szoktam gyrost készíteni, de ezzel a házi pitával még jobb lett. Köszi a receptet.

ritag79
ritag79 Tue, 2012-08-28 07:21

Száraz teflon serpenyőben, azt jelenti nem kell hozzá olaj?

marcsisz
marcsisz Mon, 2011-11-14 22:58

Köszi Hajni!!!
Ez egy tökéletes,nagyon finom recept!A pizza már uncsi volt,gondoltam keresek valami újat,és nagyon örültem neki,most készítettem először,de tuti,hogy nem utoljára!:))Tetszik,hogy minden úgy működött,ahogy le van írva a receptben!Én még szárított élesztővel nem dolgoztam,semmi baj nem volt vele,én a kefírt langyosan tettem hozzá,de ha ezzel kapcsolatban van valami más trükk vagy tudnivaló,azt megoszthatod velem!!!
Köszi!!!

Rejina
Rejina Fri, 2011-08-19 11:06

Szia! Ez nem tortilla recept? Nekem inkább arra hasonlít :))

455
finomliszt 50 dkg
kefir 450 g
1 kk
instant élesztő 2 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
napraforgó olaj 2 ek
csirkemell filé 60 dkg
gyros fűszerkeverék 1 ek
paradicsom 4 db
kígyóuborka 0.5 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
jégsaláta 0.25 közepes fej
joghurt 450 g
csípős paprikakrém 1 kávéskanál