r
Nosalty Logó

Lasagne Iluska konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Lasagne Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4088.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    2148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 2450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    707 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lasagne tésztát bő, forrásban lévő vízbe téve majdnem teljesen megfőzzük. Óvatosan deszkára vagy tálcára szedjük úgy, hogy ne tapadjanak össze.
  2. Elkészítjük a lecsót. A kockára vágott szalonnát kisütjük. Mellétesszük a karikára vágott kolbászt is. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, a szalonnához adjuk. A paradicsomot és a paprikát apróra vágva hozzátesszük. Lefedjük. 15 perc múlva befűszerezzük kakukkfűvel, bazsalikommal, borssal, pirospaprikával, sóval. Készre főzzük.
  3. Egy kisebb tepsit kizsírozunk. Belefektetünk egy sor tésztát, kanalazunk rá a lecsóból, majd ismét egy sor tészta, és addig, míg el nem fogy a hozzávaló. Legfelülre tészta kerüljön.
  4. Reszelt sajttal megszórjuk, és sütőbe toljuk, 200 C fokon megsütjük.
  5. Késsel nagyobb kockákat vágunk, és így kínáljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1824
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 16.

Ajánló

Én a tésztát mindig kifőzöm előtte, mert így tutira nem marad nyers...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne? - Miért is ne!!! Semmi nehézség, egyszerű, könnyű elkészítés, és a végeredmény: jó étvággyal falatozó emberek látványa!!!! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek