r
Nosalty Logó

Angol falusi pite

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Angol falusi pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3522.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    1858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3089 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1027 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk és apróra felkockázzuk. A paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben. Az alapelvet is belekeverjük és hagyjuk felmelegedni.
  3. A hagymát és paprikát puhára pároljuk.
  4. A darált marhahúst elmorzsoljuk, és a paprikás hagymához adjuk. Együtt pároljuk közepes lángon sűrűn kevergetve, míg átfő, kb. fél óra.
  5. Közben a burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük.
  6. A burgonyát áttörjük és félretesszük.
  7. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  8. Egy kb. 25cm x 18cm x 6cm-es kerámia edénybe vagy jénaiba öntjük a megpuhult marhahúst, és a burgonyapürét a tetejére halmozzuk, és egyenletes rétegben ellapítjuk.
  9. 45 percig sütjük, majd melegen tálaljuk 4 személyre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x18x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2827
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 05.

Ajánló

Ez egy alaprecept. Saját ízlésünk és a hűtő tartalma szerint variálhatjuk. A darált marhahúshoz keverhetünk párolt, szeletelt sárgarépát, pasztinákot, babot, borsót, káposztát, kelbimbót, cukkinit, padlizsánt. A burgonyapürébe keverhetünk párolt, áttört pasztinákot, karalábét, vajrépát, karórépát vagy ezek keverékét, esetleg ezekkel tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tradicionális Cottage Pie. Az angolok többsége sem tudja a különbséget a Cottage és Sheperds Pie vagyis a falusi pite és pásztorpite között. Pedig egyszerű: a falusi pite darált marhahúsból készül, a pásztorpite pedig darált bárányhúsból. Emellett a korai receptekben a falusi pitét szeletelt, főtt burgonyával fedték be. A Cottage pie - falusi pite nyert először említést 1791-ben. A Sheperds pie - pásztorpite csak 1870-ben. Mindkettő a vasárnapi ebéd maradékait szolgáltatott felhasználni. Egyik sem tartalmaz reszelt sajtot, ez a szokás Amerikából származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek