Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol falusi pite

Angol falusi pite
Angol falusi pite
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tradicionális Cottage Pie. Az angolok többsége sem tudja a különbséget a Cottage és Sheperds Pie vagyis a falusi pite és pásztorpite között. Pedig egyszerű: a falusi pite darált marhahúsból készül, a pásztorpite pedig darált bárányhúsból. Emellett a korai receptekben a falusi pitét szeletelt, főtt burgonyával fedték be.

A Cottage pie - falusi pite nyert először említést 1791-ben. A Sheperds pie - pásztorpite csak 1870-ben. Mindkettő a vasárnapi ebéd maradékait szolgáltatott felhasználni.

Egyik sem tartalmaz reszelt sajtot, ez a szokás Amerikából származik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez egy alaprecept. Saját ízlésünk és a hűtő tartalma szerint variálhatjuk.

A darált marhahúshoz keverhetünk párolt, szeletelt sárgarépát, pasztinákot, babot, borsót, káposztát, kelbimbót, cukkinit, padlizsánt.

A burgonyapürébe keverhetünk párolt, áttört pasztinákot, karalábét, vajrépát, karórépát vagy ezek keverékét, esetleg ezekkel tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk és apróra felkockázzuk. A paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben. Az alapelvet is belekeverjük és hagyjuk felmelegedni.
  3. A hagymát és paprikát puhára pároljuk.
  4. A darált marhahúst elmorzsoljuk, és a paprikás hagymához adjuk. Együtt pároljuk közepes lángon sűrűn kevergetve, míg átfő, kb. fél óra.
  5. Közben a burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük.
  6. A burgonyát áttörjük és félretesszük.
  7. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  8. Egy kb. 25cm x 18cm x 6cm-es kerámia edénybe vagy jénaiba öntjük a megpuhult marhahúst, és a burgonyapürét a tetejére halmozzuk, és egyenletes rétegben ellapítjuk.
  9. 45 percig sütjük, majd melegen tálaljuk 4 személyre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x18x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 486
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pásztorpite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2016-04-24 15:30

A vaj felolvasztása után a serpenyőbe. Javítom! :-)

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sun, 2016-04-24 15:45

Köszi! :) Mondjuk már túl vagyok a főzésen, de másnak talán jól jön az info :)

259
vaj 1 ek
vöröshagyma 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
darált marhahús 45 dkg
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
marha alaplé 2 dl
burgonya 3 közepes db