Nosalty Logó

Magyaros bolognai

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Phoebsz
Magyaros bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 918 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4592 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 253 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2657.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 918 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13288 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    1383 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    9277 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    808.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1279 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1383 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 4592 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3830 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászt húsdarálóval ledaráljuk, és a hagymát felkockázzuk.
  2. Két evőkanál olajon a hagymát lepiritjuk kicsit, rárakjuk a kolbászt, és kevergetve tovább piritjuk, amíg a kolbász szétesik morzsáira és a zsírja kisül.
  3. Felöntjük a paradicsomszósszal, párszor megkeverjük rotyogásig, majd hozzáöntjük a tejszínt.
  4. Ha felforrt megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Mivel a kolbász elég fűszeres, nem nagyon kell mást hozzáadni.
  5. Mindeközben sós, olajos vízben a tésztát kifőzzük.
  6. Összekeverjük a tésztát a szósszal, és rászórjuk a sajtot a tetejére (cheddar sajttal extrán finom és látványos is), és 180 fokon hőlégkeverésen 10 perc alatt a sajtot a tetejére piritjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 878
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Phoebsz 1 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.