Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors görög kacsaleves

Gyors görög kacsaleves
Gyors görög kacsaleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén kacsát vásároltam, amelynek egy részéből finom kacsalevest főztem. A levest és a levesben főtt húst használtam fel ehhez a finom leveshez. Ez a leves csak frissen jó. Nem ajánlott felmelegíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát és a zellert szeletekre, a burgonyát kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és az átmosott rizst, kb. 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és lefedve kb. 15-20 percig főzzük.
  3. A húst falatnyi darabokra vágjuk, a leveshez adjuk, és további 5 percig főzzük.
  4. A tojások sárgáját és a citromlevet homogénre keverjük, a végen hozzákeverünk 2 merítőkanálnyi levest, majd a maradék leveshez keverjük.
  5. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott kaporral, és lefedve hagyjuk állni kb. 10 percet.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 738
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kacsabecsinált, tárkonyos húsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

284
olívaolaj 1 ek
burgonya 2 db
sárgarépa 3 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
rizs 75 g
szárnyas alaplé 1 l
kacsahús 250 g
tojássárgája 2 db
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 0.5 csokor