r
Nosalty Logó

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 927 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7404 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 311 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1859 micro
  • β-karotin
    4443 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 927 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    435.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6577.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1801 mg
  • Nátrium
    3351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805.7 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3899 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    14875 micro
  • β-karotin
    35546 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2380 micro
Összesen 7404 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 311 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (4-es fokozat).
  2. Egy nagy tálban kezdjük el összekeverni az egyik tojást a cukor egy részével, majd folyamatos keverés mellett sorban adagoljuk a többi tojást és cukrot.
  3. Öntsük hozzá az olajat, és keverjük el.
  4. Öntsük hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket, és keverjük el.
  5. Végül adjuk hozzá a répát és a diót, és jó alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
  6. Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába.
  7. Süssük 40-50 percig.(Akkor van kész, ha a beleszúrt villára nem ragad semmi.)
  8. Keverjük össze a mascarponét, a narancs lereszelt héjával és a levével.
  9. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon
  10. Miután a kihűlt tortát kiszedtük a formából, kenjük rá a krémet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 382
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 200
  • Össznézettség: 71248
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 31.

Ajánló

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a sütési idő változhat a sütők különbözősége miatt, ezért érdemes figyelni, és ha kell, tovább sütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A répatorta ijesztő neve ellenére az egyik legfinomabb torta. A gyömbér és a narancsos mascarponekrém pedig tökéletesen kiegészíti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek