r
Nosalty Logó

Gyömbéres blondie torta gránátalmával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyömbéres blondie torta gránátalmával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

Összesen 472 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

Összesen 3778 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

Összesen 226 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 472 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4354.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1684 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.3 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    639 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 3778 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

Elkészítés

Blondie avagy a torta alapja:

  1. A fehér csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd a joghurtot és az olvasztott csokit hozzákeverjük.
  3. A maradék száraz hozzávalókat beleszitáljuk, és óvatosan csomómentesre keverjük.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt zsúrtortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni.

Krém:

  1. A mascarponét a porcukorral és a vanília aromával habosra keverjük.
  2. A habtejszínt a habfixálóval keményre felverjük.
  3. A mascarponés és tejszínhabos krémeket a joghurt hozzáadásával összekeverjük.

Gránátalma-aszpik:

  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A gyümölcslevet felmelegítjük, és hozzáadjuk a mézet és a citromlevet. A zselatinból kinyomkodjuk a vizet, és a gyümölcsléhez adjuk. Addig keverjük, míg el nem olvad benne.
  2. A zsúrtortaformánknál kisebb átmérőjű, öblös tányért vagy kerek uzsonnás dobozt frissen tartó fóliával kibélelünk, majd a gyümölcsleves aszpik felét beletöltjük, és a kibontott gránátalma-magvakat egyenletesen beleszórjuk. Hűtőszekrényben dermedésig hűtjük.
  3. A maradékot szintén egy ilyen dobozba öntjük, és miután megdermedt, kicsi pogácsaszaggatóval 8 kis kört szaggatunk.
  4. A tortát összeállítjuk. A torta alapra rátesszük a krém felét, erre jön a gránátalma-darabos aszpik, majd a maradék krém (a formában állítom össze, hogy szép torta formája legyen).
  5. Végül a szaggatott aszpikokat, ráhelyezzük a tetejére, és fehér csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 749
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Megálmodtam, elkészítettem és mindenkinek ízlett. Egyszerre édes, savanykás és fűszeres, és nagyon különleges, amilyet mindannyian megérdemlünk. :) 

Hozzászólások

Hozzávalók

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.