r
Nosalty Logó

Gyömbéres blondie torta gránátalmával

NS
Gyömbéres blondie torta gránátalmával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

472
Kalória
5.6g
Fehérje
58.9g
Szénhidrátok
24.8g
Zsír
79.9g
Víz
48.3g
Koleszterin
1.2g
Rost
50.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

Összesen 472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

Összesen 3778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4354.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1684 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.3 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    639 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 3778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

Blondie avagy a torta alapja:

  1. A fehér csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd a joghurtot és az olvasztott csokit hozzákeverjük.
  3. A maradék száraz hozzávalókat beleszitáljuk, és óvatosan csomómentesre keverjük.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt zsúrtortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni.

Krém:

  1. A mascarponét a porcukorral és a vanília aromával habosra keverjük.
  2. A habtejszínt a habfixálóval keményre felverjük.
  3. A mascarponés és tejszínhabos krémeket a joghurt hozzáadásával összekeverjük.

Gránátalma-aszpik:

  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A gyümölcslevet felmelegítjük, és hozzáadjuk a mézet és a citromlevet. A zselatinból kinyomkodjuk a vizet, és a gyümölcsléhez adjuk. Addig keverjük, míg el nem olvad benne.
  2. A zsúrtortaformánknál kisebb átmérőjű, öblös tányért vagy kerek uzsonnás dobozt frissen tartó fóliával kibélelünk, majd a gyümölcsleves aszpik felét beletöltjük, és a kibontott gránátalma-magvakat egyenletesen beleszórjuk. Hűtőszekrényben dermedésig hűtjük.
  3. A maradékot szintén egy ilyen dobozba öntjük, és miután megdermedt, kicsi pogácsaszaggatóval 8 kis kört szaggatunk.
  4. A tortát összeállítjuk. A torta alapra rátesszük a krém felét, erre jön a gránátalma-darabos aszpik, majd a maradék krém (a formában állítom össze, hogy szép torta formája legyen).
  5. Végül a szaggatott aszpikokat, ráhelyezzük a tetejére, és fehér csokival díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Megálmodtam, elkészítettem és mindenkinek ízlett. Egyszerre édes, savanykás és fűszeres, és nagyon különleges, amilyet mindannyian megérdemlünk. :) 

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...