r
Nosalty Logó

Romantikus tejszínes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Romantikus tejszínes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krémhez

Meggykompóthoz

Díszítéshez

Összesen 949 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krémhez

Meggykompóthoz

Díszítéshez

Összesen 7574 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krémhez

Meggykompóthoz

Díszítéshez

Összesen 283 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 949 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    293.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4620.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1178.2 g
  • Cukor
    764 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2473 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4582 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 7574 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Meggykompóthoz

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Tegyük keverőtálba a tészta száraz hozzávalóit. A margarint szobahőmérsékletűre olvasztjuk, amibe egyenként habverővel elkeverjük az egész tojásokat, majd a joghurtot is beletesszük. Végül a száraz és a nedves hozzávalókat összeforgatjuk, és közepesen kemény linzertésztához hasonlóra gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerjük, és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük, hogy a margarin visszadermedjen, így lesz könnyen nyújtható a tésztánk.
  2. Pihentetés után a tésztát két felé vágjuk, és egy közepes méretű tortaforma lapjához hasonló méretűre nyújtjuk egyenként őket, majd kivágjuk kör alakúra.
  3. 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Nem kell megbarnulnia, akkor jó, ha még puha.

Krémhez

  1. Az előre lehűtött habtejszínt egy keverőtálba tesszük a porcukorral, a mézzel, a vanília aromával vagy egy fél vanília rúddal. Felverjük, de csak annyira, hogy ne legyen már folyós állaga, de ne is legyen teljesen szilárd.

Meggykompóthoz

  1. A kompóthoz a cukrot a fűszerekkel és egy kanál vízzel összeforraljuk addig, amíg elkezd kicsit karamellizálódni. Ilyenkor tesszük hozzá a fél kiló magozott meggyet a kicsepegtettet levével együtt.
  2. Újra összeforraljuk, majd beletesszük a fél citrom levét, majd lehűtjük.

Díszítéshez

  1. A kisült torta lapjait megkenjük a meggykompót ízes levével. A pisztáciát késsel kis darabokra vágjuk. A kertben szedett rózsáinkat alaposan megmossuk és letörölgetjük egy papírtörlővel. Majd összeállítjuk a tortát.
  2. Az egyik kompótlével megkent tortát egy tálra fektetjük, majd megkenjük a hab felével, erre jön egy adag kompót és a pisztácia egy része. A folyamatot újra ismételjük emeletezve a tortánkat. A romantikus hangulat kedvéért a tetejére rózsaszirmokat szórunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1093
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 19.

Ajánló

A meggy bármilyen gyümölcsre kicserélhető, például eperre vagy szilvára, akárcsak a pisztácia dióra vagy mandulára.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon kedvelem ezt a receptet, mivel szerintem nagyon egyszerű, és mindamellett elkápráztat mindenkit, aki látja és ízleli.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Meggykompóthoz

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.