r
Nosalty Logó

Romantikus tejszínes torta

NS
Romantikus tejszínes torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Meggykompóthoz

Díszítéshez

949
Kalória
11.7g
Fehérje
147.3g
Szénhidrát
36.7g
Zsír
125.7g
Víz
116g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
95.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krémhez

Meggykompóthoz

Díszítéshez

Összesen 949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krémhez

Meggykompóthoz

Díszítéshez

Összesen 7574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krémhez

Meggykompóthoz

Díszítéshez

Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    293.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4620.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1178.2 g
  • Cukor
    764 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1005.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2473 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4582 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 7574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Tegyük keverőtálba a tészta száraz hozzávalóit. A margarint szobahőmérsékletűre olvasztjuk, amibe egyenként habverővel elkeverjük az egész tojásokat, majd a joghurtot is beletesszük. Végül a száraz és a nedves hozzávalókat összeforgatjuk, és közepesen kemény linzertésztához hasonlóra gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerjük, és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük, hogy a margarin visszadermedjen, így lesz könnyen nyújtható a tésztánk.
  2. Pihentetés után a tésztát két felé vágjuk, és egy közepes méretű tortaforma lapjához hasonló méretűre nyújtjuk egyenként őket, majd kivágjuk kör alakúra.
  3. 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Nem kell megbarnulnia, akkor jó, ha még puha.

Krémhez

  1. Az előre lehűtött habtejszínt egy keverőtálba tesszük a porcukorral, a mézzel, a vanília aromával vagy egy fél vanília rúddal. Felverjük, de csak annyira, hogy ne legyen már folyós állaga, de ne is legyen teljesen szilárd.

Meggykompóthoz

  1. A kompóthoz a cukrot a fűszerekkel és egy kanál vízzel összeforraljuk addig, amíg elkezd kicsit karamellizálódni. Ilyenkor tesszük hozzá a fél kiló magozott meggyet a kicsepegtettet levével együtt.
  2. Újra összeforraljuk, majd beletesszük a fél citrom levét, majd lehűtjük.

Díszítéshez

  1. A kisült torta lapjait megkenjük a meggykompót ízes levével. A pisztáciát késsel kis darabokra vágjuk. A kertben szedett rózsáinkat alaposan megmossuk és letörölgetjük egy papírtörlővel. Majd összeállítjuk a tortát.
  2. Az egyik kompótlével megkent tortát egy tálra fektetjük, majd megkenjük a hab felével, erre jön egy adag kompót és a pisztácia egy része. A folyamatot újra ismételjük emeletezve a tortánkat. A romantikus hangulat kedvéért a tetejére rózsaszirmokat szórunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Nagyon kedvelem ezt a receptet, mivel szerintem nagyon egyszerű, és mindamellett elkápráztat mindenkit, aki látja és ízleli.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek