Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres-almás-céklás pohárkrém

Gyömbéres-almás-céklás pohárkrém
Gyömbéres-almás-céklás pohárkrém
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az életmódváltásban számomra az a legnagyobb kihívás, hogyan egyek olyan gyors (!) desszertet, ami nemcsak a lelkemnek, hanem a testemnek is jó. Észrevettem, ha kielégítem az édesség iránti vágyamat, akkor nem ábrándozok folyton a roppanós, cukros tetejű dobostorta és habos olvadozó, karamellás társai után. Nem izzad a tenyerem, ha egyet fizet kettőt fizet akcióban van a jégkrém, vagy a svájci csoki, mert tudom, nekem is jár a jutalomfalat. Csak így kicsit másabb, mint a megszokott.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A kis rózsaszín desszert könnyű, szinte elolvad a nyelven és egy pohár késői szüretelésű borral méltó lezárása lehet akár egy ünnepi vacsorának is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát és az almákat megpucoljuk, és lereszeljük. (Megéri a reszeléssel bíbelődni, mert a gyümölcsök így sokkal gyorsabban megpárolódnak.)
  2. Belefacsarjuk a fél lime-ot, és reszelünk hozzá a héjából.
  3. Az egészet jól összekeverjük, majd a kókuszzsíron megpároljuk egy kávéskanál gyömbérrel és két evőkanál nyírfacukorral. Nem kell hozzá vizet önteni, mert a cékla pont annyi levet ereszt, amennyi éppen elég a főzéshez. Nagyjából öt-hat percig rotyogtatjuk a masszát, aztán hagyjuk egy kicsit hűlni.
  4. Külön választjuk a fehérjéket, majd egy evőkanál nyírfacukorral habosra verjük. A robotgépet a legnagyobb fokozatra kapcsoljuk, hogy nagyjából három perc alatt szép, kemény legyen a hab. (A nagymamám szokott a tojáshabhoz tenni egy kanál citromlevet, így én is tettem. Elvileg így jobban tartja a formáját.)
  5. A kihűlt almás-céklát pár percig turmixoljuk.
  6. A poharak aljába teszünk a turmixolt gyümölcsökből, majd jöhet rá a hab, megint egy réteg krém és megint hab. A fehér-pink csíkok száma csak a türelmetektől, időtöktől függ. A poharast érdemes hűtőben legalább félórát pihentetni, mert akkor sokkal intenzívebben érezni az ízeket.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 480
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

fitfoodchallenge

Mióta szakács: 2015.10.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 2 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

céklás poharas krém, pohárkrém, diétás pohárkrém, pohárkrém párolt almából és céklából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fitfoodchallenge
fitfoodchallenge / fitfoodchallenge Sat, 2015-11-07 23:06

Kedves Ágnes!
Köszönöm az észrevételt. Valóban elnéztem a mértékegységet. Javítottam. Amúgy nekem ez az egyik kedvencem.
Üdvözlettel: Fitfoodchallenge

Viola1953
Viola1953 Mon, 2015-10-26 14:49

Kedves Fitfoodchallenge!
Biztosan 20 dkg kókuszzsír kell, nem pedig 2 dkg? Véleményem szerint 1 céklához és 3 almához nagyon sok ez a zsiradék.
Egyébként finomnak tűnik a recept.
Üdvözlettel: Ágnes

297
cékla 1 közepes db
alma 3 közepes db
gyömbér 1 kk
tojásfehérje 2 db
limelé 0.5 lime-ból nyert
lime héja 0.5 lime-ból nyert
xilit 2 teáskanál
kókuszzsír 20 g