Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúlgulyás

Nyúlgulyás
Nyúlgulyás
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük és kész!

hozzávalók / 4 adag

A gulyáshoz

A galuskához

ajánlat

Ez egy igen laktató leves, egytálétel, úgyhogy palacsintát tudok utána elképzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk a fűszerekkel, és felöntjük hideg vízzel.
  2. Beletesszük a nyulat, a petrezselymet (hagyunk egy keveset) és a zellert, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Ez körülbelül másfél órát jelent. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a felkarikázott répát, a borsót és a krumplit.
  3. Ha kész a leves, elkészítjük a galuskát. A tojást megfűszerezzük sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel, és beleöntünk kb. fél dl vizet és annyi lisztet szórunk hozzá, hogy egy galuskatésztát kapjunk (ne legyen folyós, de kemény sem).
  4. Hagyjuk állni 15 percig, és egy kiskanál segítségével szaggassuk a forrásban lévő levesbe. Mikor végeztünk az utolsóval is, elzárhatjuk a tüzet a leves alatt, és lefedve hagyjuk pihenni minimum 5 percig. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 522
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves nyúlhúsból, nyúlhúsból készült gulyás, nyúllapockás gulyás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

328
nyúlhús 50 dkg
sárgarépa 2 db
burgonya 1 db
zöldborsó 5 dkg
vöröshagyma 1 db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 1 db
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
víz 1.5 l
tojás 1 db
finomliszt 3 púpozott ek
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 teáskanál